Banner 980x90

Veselīgs un ilgtspējīgs ēdiens – sevi piesaka jauns food tech uzņēmums

Kuram gan nav gadījies nopirkt pārāk daudz ēdiena, piemirst krājumus ar sen beigušos derīguma termiņu vai kā citādi pieredzēt, ka pārtiku nākas izmest. Latvijā pirmais food tech jaunuzņēmums Fresh club ir radis atbildi šai globālajai problēmai un piedāvā svaigu, veselīgu, garšīgu, katram klientam personalizētu un dabai draudzīgu ēdienu. Tas katru dienu gatavo un piegādā veselīgas, individualizētas Premium segmenta maltītes klientiem, kam aktuāla svara samazināšana, muskuļu masas audzēšana vai veselīga ēšana bez lieka laika patēriņa, un savā darbībā pievērš lielu uzmanību ilgtspējai. 

Fresh club pamatvērtības – pareizs uzturs, ilgtspējīga un ekoloģiska uzņēmējdarbība

Kā liecina ANO dati, aptuveni 13% visas pasaulē saražotās pārtikas sabojājas, pirms nonāk veikalu plauktos, un vēl 17% produktu izmet galalietotāji – mājsaimniecības, kā arī ēdināšanas pakalpojumu un mazumtirdzniecības uzņēmumi, kas kopumā veido 30% no visas pārtikas.

"Trešā daļa pasaulē saražotās pārtikas sabojājas vai tiek izmesta, tāpēc mēs dodam savu ieguldījumu ar precīzi aprēķinātu uzturu, lai klienti katru dienu baudītu svaigu ēdienu un pārtika neaizietu bojā. Lielu uzmanību pievēršam arī citiem ilgtspējas un ekoloģijas aspektiem. Mūsu paaudzei jāmaina paradumi un jāpierāda, ka spējam būt atbildīgi un rūpēties par savu planētu," saka fresh.club ražošanas vadītājs Raivis Driksna.

Katram klientam rūpīgi izstrādāts Fresh club pareiza uztura plāns

Veselīgo uzturvielu proporciju un nepieciešamo kaloriju skaitu katram klientam individuāli aprēķina Fresh club izstrādāta sistēma. Tas ļauj strādāt ilgtspējīgi, jo uzņēmums iepērk tieši tik daudz produktu, cik nepieciešams katrai dienai. "Tā ir viena no galvenajām priekšrocībām, salīdzinot ar restorāniem, kuri var tikai minēt, cik daudz gaļas, dārzeņu vai olu katru dienu būs vajadzīgs – restorāns nevar precīzi zināt, cik daudz ēdiena katru dienu tiks pasūtīts. Tā kā fresh.club ēdiens tiek gatavots (un arī apēsts) katru dienu, ieskaitot brīvdienas, pārtikas atkritumi neveidojas ne uzņēmuma virtuvē, ne klientu ledusskapjos," stāsta Fresh club līdzdibinātājs un vadītājs Daniels Marheļs.

Savukārt idejas iniciators un līdzdibinātājs Kristofs Blaus norāda: "Liela daļa cilvēku attīstītajās valstīs labprāt ikdienā ēstu svaigu un veselīgu uzturu ar pareizu kaloriju daudzumu un uzturvielu balansu, bet nodrošināt sev tādu dzīvesveidu līdz šim varēja atļauties atsevišķas slavenības ar personīgo treneri, pavāru un uztura speciālistu. Pateicoties IT tehnoloģijām un automatizācijai, Fresh club visu paveic klienta vietā un katru dienu, arī brīvdienās, gatavo un piegādā svaigas, veselīgas maltītes visai dienai."

Citāda attieksme pret ēdināšanas nozari

Rūpēs par saviem darbiniekiem Fresh club komanda īpašu uzmanību pievērš darba apstākļiem, kādos strādā pavāri un pārējā komanda. "Ēdināšanas pakalpojumi visā pasaulē nereti ir ēnas zona plašā nozīmē. Mums ir svarīgi, lai mūsu darbinieki par savu ieguldījumu oficiāli saņemtu atbilstošu atalgojumu, varētu rēķināties ar noteiktām darba stundām un plānot savu dzīvi – brīvdienas un darba stundas. Vēlamies, lai katrs Fresh club darbinieks var ar savu uzņēmumu lepoties, jo darba veicējiem ir godam samaksāts un viņu pūles ir saņēmušas mūsu visu cieņu," saka Raivis Driksna.

Iepakojums – mūsdienīgs un dabai draudzīgs 

Ilgtspējīgs, videi draudzīgs ēdināšanas pakalpojums ietver arī dabai draudzīgu iepakojumu. Individuāli gatavota ēdiena piegādei katru dienu tiek izmantots dabai draudzīgs, no otrreiz pārstrādātām izejvielām izgatavots un kompostējams iepakojums ar mūsdienīgu, elegantu dizainu.

Lai nodrošinātu lielisku klientu pieredzi, īpaši tiek domāts arī par ēdiena funkcionalitāti: tam jābūt ērti lietojamam, piemēram, tās maltītes sastāvdaļas, ko paredzēts uzsildīt, ir iepakotas atsevišķā nodalījumā un viegli atdalāmas no svaigajām sastāvdaļām. Katra ēdiena iepakojums tiek digitāli parakstīts ar precīzu kaloriju skaitu un uzrunā klientu vārdā.

 

Videi draudzīga piegāde

Piegādes maršrutus skaitļo sistēma tā, lai pēc iespējas vairāk taupītu degvielu un laiku. Šobrīd Fresh club piegādā ēdienu klientiem Rīgā un Pierīgā, taču jau drīzumā plānots paplašināt piegādes areālu arī Jūrmalā, bet tālākā nākotnē – apgūt citu valstu tirgus. Lai nodrošinātu pārdomātu piegādi, kas ir ne tikai ērta klientiem, bet arī draudzīga videi, piegādes maršrutus izstrādā sistēma saskaņā ar efektīvāko maršrutu katru dienu, bet klienti var mainīt vēlamo piegādes laiku un adresi, kā arī izlaist piegādes, piemēram, atvaļinājuma dienās.

Par fresh.club

Uzņēmuma dibinātāji un aizsācēji ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmuma Nutrameg līdzdibinātājs Kristofs Blaus un ilggadējais Printify Produktu izstrādes daļas vadītājs Daniels Marheļs kopā ar pārtikas tehnologu Raivi Driksnu un uztura speciālisti, treneri Annu Paulu Auziņu. Ēdienu gatavo kvalificētu pavāru komanda, un pavisam šobrīd fresh.club komandā ir vairāk nekā 20 dažāda profila speciālistu – progammētāji, uztura speciālisti, pārtikas tehnologi, pavāri u.c. Jaunais uzņēmums gatavo un piegādā veselīgu ēdienu klientiem Rīgā un tās apkārtnē.

 

Fresh.club mobilā lietotne pieejama iPhone un Android telefonos – spied šeit!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)