Banner 980x90

Kā “Rimi” akcijas palīdz ne tikai ietaupīt, bet arī atrast jaunas receptes jeb universāli salāti

Tie, kam patīk iepirkties gudri, jau zina, ka viens no labākajiem veidiem, kā ietaupīt naudu, ir sekot līdzi akcijām veikalos. Un īsti gatavošanas mīlētāji zina, ka viena no labākajām šefpavāra īpatnībām ir… nebaidīties eksperimentēt. Taupīšanas un eksperimentēšanas kombinācija rada negaidītas, veselīgas un īpaši gardas receptes. Tāpēc aicinām ielūkoties akciju bukletos, varbūt “Rimi“ akcijas jūs iedvesmos pagatavot svaigus salātus?

Svaigi mango, vistas gaļas un fetas salāti

Šo gardo salātu lielākā priekšrocība ir to sastāvdaļu universālums. Ja neēdat gaļu vai vienkārši nav vēlēšanās to ēst, varat izlaist vistas gaļu un papildināt to ar vairāk sēklām un riekstiem. Varbūt Rimi akcijas piedāvā vēl kaut ko gardāku? Varat nebaidīties, šos salātus nav iespējams sabojāt.

Tas pats attiecas uz avokado. Galu galā tas ir diezgan kaprīzs auglis – vienu dienu vēl ciets, bet nākamajā jau pārgatavojies. Ja jums ir nejauša “avokado krīze”, varat tos izlaist, bet atcerieties, ka tie piešķir salātiem lielisku tekstūru. Un kur vēl harmonija starp saldskābo mērci un fetas sāļumu... Noteikti vērts izmēģināt!

Produkti jūsu grozā (pārbaudiet, varbūt “Rimi” akcijas jums palīdzēs tos iegādāties lētāk?): 

2 porciju salātu pagatavošanai nepieciešams:

  • 250 g vistas filejas
  • 1 nogatavojies avokado
  • 1 labi nogatavojies mango auglis
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 100 g salātu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 80 g fetas vai līdzīga veida siera
  • ciedru rieksti vai ķirbju sēklas, saulespuķu sēklas
  • sāls un pipari

Mērcei:

  • 1 ēd.k. graudaino sinepju
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 1 ēd.k. medus
  • 1 ēd.k. citrona sulas

Gatavošanas process

  1. Vistas gaļu pārkaisiet ar savu iecienīto garšvielu maisījumu.
  2. Atstājiet vistu marinēties aptuveni 30 minūtes istabas temperatūrā. Pa to laiku pagatavojiet mērci un pārējās salātu sastāvdaļas.
  3. Nomazgājiet un pārliecinieties, ka salāti ir nosusināti.
  4. Sagrieziet mango un avokado kubiņos un sīpolus sagrieziet šķēlēs.
  5. Apcepiet vistas gaļu 3 minūtes no katras puses augstā temperatūrā, līdz tā kļūst zeltaina. Pēc tam samaziniet karstumu, uzlieciet vāku un cepiet vēl 10 minūtes. Kad vistas gaļa ir gatava, atstājiet istabas temperatūrā apmēram 5 minūtes un pēc tam sagrieziet strēmelītēs.
  6. Trauka apakšā salieciet mango, avokado un sīpolus, bet virsū – vistas gaļas strēmelītes. Tad pārkaisiet ar fetu, riekstiem un pārlejiet mērci.

 

Nebaidieties eksperimentēt un neaizmirstiet pārbaudīt “Rimi” akcijas! Varbūt akciju bukletā slēpjas jauns salātu variants?

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)