Četri atspirdzinoši vasaras alkoholiskie kokteiļi

Zemeņu daikiri
Būs vajadzīgs:
* zemenes 100-120g;
Drīkst gan saldētas, gani svaigas.
* gaišais rums - 60g;
Ar alkoholu nedrīkst pārspīlēt, jo tad kokteilis zaudēs savu labo garšu.
* svaiga citronu sula;
Ja nav iespējams izspiest svaigo sulu, uz vienu kokteili ar roku iespiež pusīti citrona, bet arī tas atkarīgs no zemeņu salduma vai skābuma. Zemeņu laikā citronu sulu daudz nevajadzēs.
* zemeņu sīrups;
Zemeņu sīrupu var nopirkt arī Rimi veikalos. To vairāk vajadzēs, ja zemenes skābākas, vai arī nav zemeņu laiks. Var izmantot arī mājās gatavota salda zemeņu kompota šķidrumu. To var izvērtēt pēc garšas.
* smalkais ledus
Mājas apstākļos to var pagatavot, ietinot dvielītī ledus gabaliņus un ar gaļas āmuriņu to sasitot sīkākās daļās, jo blenderī veselus ledus gabaliņus likt nevarēs.
* blenderis.
Visas sastāvdaļas sablenderē kopā. Daikiri var gatavot arī no citiem augļiem - persikiem, banāniem, kazenēm, avenēm - tagad taču ir vasara! Vienkārši ļaujies fantāzijas lidojumam! Vienīgi būs jāpiemeklē attiecīgā augļa sīrups. Daikiri var būt arī bezalkoholisks.
Zemeņu margarita
Būs vajadzīgs:
* zemenes - 100 -120g;
* gaišā tekila - 50g;
* apelsīnu liķieris - 25g (ļoti labi der arī latviešu ražojums ar nosaukumu "Dienvidu liķieris");
* citronu sula (skatīt daikiri proporcijas);
* svaigs laims - neliels;
* zemeņu sīrups pēc garšas;
* sasmalcināts ledus;
* blenderis.
Visu sablenderē kopā un bauda draugu kompānijā.
Caipirinha
Būs vajadzīgs:
* neliels laims, ko sagriež četrās daļās un iemet glāzē;
* vienu ēdamkaroti brūnā cukura, ko uzber virsū laimam un ar stampiņu saspiež;
* cukurniedru degvīns (saukts par cachaca vai vai aguardente de cana);
* smalkais ledus;
* šeikeris vai karote ar garu kātiņu, jo tas viss pēc tam jāsajauc vai jāsakrata kopā.
Degvīnu var aizstāt arī ar rumu. ļoti atspirdzinošs kokteilis vasarā. Var pievienot arī citus augļus (70g), ko sablederē kopā ar alkoholu un pievieno sastampātam laimam ar cukuru. tad pievieno smalko ledu.
Summer freshness
Būs vajadzīgs:
* puse apelsīna, sagriež daļās;
* puse citrona, sagriež daļās;
* brūnais cukurs, kas tiek uzbērts augļiem un sastampāts;
* marakujas sīrups - 10g piegaršai (nopērkams lielajos Rimi veikalos);
* nedaudz Rīgas melnā balzama - 40g, ne vairāk;
* smalkais ledus.
Saujauc šīs sastāvdaļas. Pēc tam pievieno Schweppes Russian.
Arī espati.lv pamēģināja šo kokteili un atzina to par ļoti gardu un atspirdzinošu. Kaut gan balzams ir ļoti specifisks dzēriens, tas te lieliski iederējās. Izmēģini arī tu!
Raksts publicēts sadarbībā ar
