Banner 980x90

Bērnu vidū populārās slimy staipīgās gļotas – kāds ir to noslēpums

Diez vai būs kāds bērns, kurš nezinās, kas ir slimy jeb slaims. Tā ir viena no šobrīd populārākajām bērnu izklaidēm un rotaļlietām, kas aizrauj dažāda vecuma bērnus – no bērnudārzniekiem līdz pat pamatskolai. Un reizēm tam nespēj pretoties pat pieaugušie. 

Kas īsti ir šīs staipīgās gļotas un kāpēc tās kļuvušas tik populāras? Mēģināsim kaut nedaudz atbildēt uz šo jautājumu.

Antistresa rotaļlieta
Ar ko varētu salīdzināt staipīgās gļotas? Prātā nāk laiki, kad šodienas vidējā paaudze bija bērni un savu brīvo laiku pavadīja, mīcoties pa dubļainām peļķēm. Atmiņas, kā ar rokām varēja mīcīties par mitru un mīkstu masu, ir patīkamas ikvienam. It kā jau nekā svarīga – ķēpāšanās, bet tas radīja īstu sajūsmu, bērni to varēja darīt stundām. Savā ziņā tā bija īsta antistresa nodarbe. Šodien bērni tā vairs nepavada laiku. Bet vajadzība pēc šādas stresu mazinošas nodarbes bērnos nekur nav pazudusi. Rotaļlietu ražotāji ir veiksmīgi spējuši uztver šo sajūtu un radījuši gļotu masu, kas ir ērti izmantojama telpās, nesmērē rokas un ir uzglabājama trauciņā. 

Slimy patiesi tiek uzskatīta par ļoti efektīvu antistresa rotaļlietu, kas bērniem palīdz atbrīvoties no spriedzes, kas mūsdienās var būt diezgan augstā līmenī. Staipot un mīcot šo gļotu masu, bērns nemanot nomierinās, pārslēdz savu uzmanību uz kaut ko citu.

Sīkās motorikas attīstībai
Vēl speciālisti norāda, ka staipīgās gļotas ir ļoti noderīgas sīkās motorikas attīstībai. Darbojoties ar to, tiek stimulēti nervi pirkstos, kas attiecīgi veicina vispārējo attīstību – runu, rakstītprasmi, intelektuālo izaugsmi. Tāpēc vecākiem nevajadzētu uzskatīt, ka tas ir tikai nederīgs gļotu pilkucis, ar ko bērns ir apsēsts. Patiesībā šī rotaļlieta bērnam sniedz daudz laba.

Plašas krāsu un dizainu variācijas
Kas vēl bērnus piesaista? Tas, ka staipīgās gļotas ir pieejamas tik daudzās krāsās, arī ar neona spīdumu, mirdzumiem un daudzās citās dizaina variācijās. Tas ļauj bērnam izvēlēties to, kas viņam patīk. Daudziem slimy ir arī dažādi aromāti, tāpēc tiek stimulēta arī oža, nevis tikai roku motorika. Var nopirkt gļotas, kurās iekšā ir pat mazi zirneklīši. 

Šobrīd aktuāla ir Slimy Smiley gļotu figūru sērija Emoji, kurā ir astoņi veidi. Šie slimy ir izgatavoti no dabīgām sastāvdaļām, līdz ar to ir bērniem draudzīgi.

Smieklīgi un jautri
Bērni, kas spēlējas ar staipīgajām gļotām, protams, nedomā ne par to, kā mazina stresu vai attīsta sīko motoriku. Viņos ir tikai prieks un jautrība, kas arī ir emocijas, ko vēlamies sniegt saviem bērniem. Tādā veidā viņi labi relaksējas un aizraujoši pavada laiku, staipot gļotas un veidojot no tām jautras figūras. 

Slimy var uztaisīt arī pašu spēkiem
Vēl viens būtisks aspekts, kāpēc bērni tik ļoti ir aizrāvušies ar šīm gļotām, ir tas, ka, sekojot instrukcijām, iespējams pašam pagatavot savu slimy. Bērniem patīk eksperimenti un darbošanās ar dažādām vielām. Internetā var atrast receptes, kā no vienkāršām sastāvdaļām šo gļotu masu var izgatavot arī mājās. Zināms, ka tiek organizētas pat slimy radošās darbnīcas, kuras mācās un palīdz izgatavot gļotu masu jeb slimy.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)