Ziedi salātos dažādām garšas niansēm

Pixabay
Pixabay

Ierastos salātus ar dārzeņiem, garšaugiem un augļiem var atdzīvināt ar ziediem, kas piedos salātiem ne tikai krāšņu izskatu, bet arī katram ziedam, kas ir ēdams ir savas garšas nianses. Sākot no pikantuma, rūgtenas piegaršas un beidzot ar saldām un medainām garšām. 

Dažādu tautu virtuvēs ziedi ēdienā ir paaudzēm ilga tradīcija, piemēram, itāļi uzturā lieto kabaču ziedus, bet Indijā bieži tiek izmantotas rožlapiņas. No dažiem ziediem pārtikā var lietot visas šķirnes, piemēram, rožu ziedus un pienenes. Katrā ziedā ir savas vērtīgās uzturvielas, piemēram, pieneņu ziedi satur A un B12 vitamīnus, kuri ir vērtīgi redzei. 

Pirms ziedlapiņu likšanas salātos pārliecinieties, ka tās ir vāktas bioloģiski tīrā vietā un tie ziedi ir nomazgāti un atbrīvoti no kukaiņiem. Veidojot savus salātus, droši kombinējiet tos ar dārzeņiem, salātlāpām un citām sev pierastām sastāvdaļām. 

Klikšķini uz zemāk redzamā linka un uzzini vairāk!