Banner 980x90

Viedoklis: Daugavpils speciālās ekonomiskās zonas izveidošana

Lai veicinātu Latgales reģiona attīstību, būtu lietderīgi izveidot Daugavpils speciālo ekonomiskās attīstības zonu (Daugavpils SEZ), kurā ietilptu Daugavpils novads un tam blakus esošie novadi.

Īpaši jāņem vērā Daugavpils izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums, jo Daugavpils novads robežojas gan ar Baltkrieviju, gan ar Lietuvu. Jāpiebilst, ka Daugavpils novada robeža ar Baltkrieviju ir arī visas Eiropas Savienības austrumu robeža.

Turklāt Daugavpils ir nozīmīgs dzelzceļa un autotransporta mezgls – pilsēta ir ne tikai tieši savienota ar Latvijas galvaspilsētu Rīgu, bet arī cauri Daugavpilij virzās dzelzceļa līnija, kas savieno Krievijas ziemeļu galvaspilsētu Sanktpēterburgu ar Centrāleiropu un Rietumeiropu.

Visi minētie fakti liecina par labu preču eksportam, importam un tranzītam caur Daugavpils SEZ, kas stimulētu reģionālo ekonomiku un piesaistītu ieguldījumus ražojošajai un apkalpojošajai sfērai, kā arī infrastruktūras attīstībai, kas radītu iespaidīgi daudz jaunu darba vietu.

Šobrīd galvenais nosacījums ir Daugavpils SEZ attīstības plāna, kas kalpotu valsts, pašvaldību un sabiedrības interesēm, izstrādāšana. Tāpat būtu jāorganizē Daugavpils SEZ izpēte un izvērtējums, pēc kā varētu publiskot informāciju, kas piesaistītu ieguldītājus.

Daugavpils SEZ teritorijā būtu spēkā Latvijas Republikas likumi un citi normatīvie akti, kā arī "Daugavpils speciālās ekonomiskās zonas likums" un likums "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)