Banner 980x90

Valsts valodas centrs: Elksniņš ignorē Valsts valodas likuma prasības, ar krievvalodīgiem žurnālistiem runājot krieviski

Rīga, 11.jūl., LETA. Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S), sākot pildīt amata pienākumus, klaji ignorē Valsts valodas likuma prasības, uzskata Valsts valodas centrs (VVC).

VVC aģentūrai LETA norādīja, ka Elksniņš otrdienās rīko preses konferenci, lai žurnālisti pēc iespējas vairāk un operatīvāk saņemtu informāciju no pašvaldības un informētu par to sabiedrību. Daugavpils domes mājaslapā ir pieejami video, kuros redzams, ka Elksniņš latviešu valodā runājošajiem žurnālistiem atbildes sniedz latviešu valodā, bet krievu valodā runājošajiem žurnālistiem - krievu valodā.

Valsts un pašvaldību iestādēs, sēžu un citu darba sanāksmju valoda ir valsts valoda, akcentēja VVC. Ja rīkotājs uzskata par nepieciešamu sanāksmes laikā lietot svešvalodu, tad nepieciešams nodrošināt tulkojumu valsts valodā, piebilda centrā.

VVC pauda, ka pašvaldības ir Latvijas iedzīvotājiem vistuvākā vara, tāpēc to rīcībai jāsaskan ar godaprātu, cilvēcību un valsts pamatvērtībām. VVC uzsver, ka, ja Elksniņš uzskata par nepieciešamību preses konferencē lietot svešvalodu, ir jānodrošina tās tulkojums valsts valodā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)