Banner 980x90

Sūdzas prokuratūrai par atteikumu izmeklēt ziedojumu kastītes nozagšanu no Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils komitejas

Rīga, 8.janv., LETA. Biedrības "Latvijas Sarkanais Krusts" (LSK) Daugavpils komiteja lūdz prokuratūru izmeklēt Valsts policijas (VP) atteikumu sākt kriminālprocesu par ziedojumu kastītes nozagšanu no komitejas telpām, aģentūrai LETA pastāstīja komitejas priekšsēdētāja Helēna Soldatjonoka.

Notikumi risinājušies 2018.gada novembra beigās, un par zādzību no LSK darbinieces puses informēta VP. Policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova aģentūrai LETA klāstīja, ka darbiniece patiesi ziņojusi par zādzību, tāpat kā jebkurš cilvēks var ziņot par notikuši likumpārkāpumu, taču no cietušā, kas šajā gadījumā ir LSK, nav saņemts iesniegums, tāpēc arī kriminālprocess nav sākts.

Belova situāciju, kad LSK nav paziņojis par nodarītajiem zaudējumiem VP, bet iesniedz sūdzību prokuratūrā, sauc par savdabīgu. Taču organizācija joprojām var par zādzību paziņot.

Savukārt Soldatjonoka apelē, ka, "kam sūdzēties, ir katra brīvā izvēle". Viņa apgalvo, ka nemaz nav zinājusi, ka darbiniece nav uzrakstījusi policijai iesniegumu par notikušo, un vēlāk, kad saņemts atteikums sākt kriminālprocesu, nolemts vērsties prokuratūrā. Savā iesniegumā LSK Daugavpilī vadītāja pauž, ka notikušā izmeklēšana ir veikta virspusīgi. Turklāt, tā kā zādzība notikusi darbinieces acu priekšā, iesniegumā Soldatjonoka min arī personu, kas varētu būt pastrādājusi zādzību, jo darbiniece vīrietis esot atpazinusi.

LSK lūdz prokuratūru atcelt lēmumu par atteikšanos sākt kriminālprocesu un lemt par kriminālprocesa sākšanu.

Ziedojumu kastītē, kas nozagta no LSK, bijuši aptuveni 100 eiro. Nauda vākta bērnu ar īpašām vajadzībām atbalstam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)