Banner 980x90

Novērsti pie Daugavpils reģionālās slimnīcas helikopteru nosēšanās laukuma konstatētie trūkumi

Foto no www.daugavpils.lv
Foto no www.daugavpils.lv
​Blakus helikoptera nosēšanās laukumam pie Daugavpils reģionālās slimnīcas saaugusī jaunaudze ir izcirsta, un apsekošanas gaitā konstatētie trūkumi ir novērsti.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes loceklis Reinis Joksts, saskaņojot šo jautājumu ar Komunālās saimniecības pārvaldi, kopumā izcirsti 43 kociņi, lielākais no kuriem bija nepilnus trīs metrus garš.

"Aizrādījumus saņēmām ceturtdien, 21.jūlijā, bet jau piektdien, 22.jūlijā, tie bija novērsti un par veiktajiem darbiem ziņots atbildīgajām Valsts robežsardzes un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) amatpersonām," teica Joksts.

Jau vēstīts, ka no trim ceturtdien, 21.jūlijā, apsekotajiem helikopteru nosēšanās laukumiem pie slimnīcām trūkumi tika konstatēti divos.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Aizsardzības ministrijā, helikopteru nosēšanās laukumi pēc NMPD aicinājuma tiek apsekoti regulāri - izlases kārtībā.

"Mums ir ļoti svarīgi būt pārliecinātiem, ka reģionu slimnīcu tuvumā paredzētajās helikopteru nosēšanās vietās patiešām reāli var nodrošināt helikoptera nolaišanos un pacientu uzņemšanu. Šāda nepieciešamība ir ne tikai ikdienā, bet ir ļoti nozīmīga arī ārkārtas situācijās, piemēram, pēc liela mēroga avārijām vai negadījumiem, kad operatīvi vairāki cietušie vienlaikus ir jānogādā no reģionu slimnīcām Rīgas klīnikās vai no glābšanas darbu vietas uz citām reģionālajām slimnīcām," iepriekš skaidroja NMPD speciālisti, informējot, ka mediķiem vidēji divas reizes mēnesī ir nepieciešams ar helikopteru no reģiona slimnīcām uz specializētajām klīnikām Rīgā pārvest smagi cietušos, kurus ar mašīnu nevar transportēt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)