Banner 980x90

Noslēdzies VIII Starptautiskais jaunatnes poļu garīgās dziesmas festivāls

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Svētdien, 7.februārī Daugavpilī notika VIII Starptautiskais jaunatnes poļu garīgās dziesmas festivāls, kuru kopš 2004. gada organizē Poļu kultūras centrs.

Kā pilsētas informācijas portāls Daugavpils24.lv uzzināja Poļu kultūras centrā, festivāls tradicionāli notiek vienu reizi divos gados, un tā dalībnieki ir vokālie kolektīvi, ansambļi un solisti no Polijas un Lietuvas, kā arī no Rēzeknes, Krāslavas un Daugavpils poļu skolām.

Visu svētdienu Daugavpils baznīcās jauniešu izpildījumā skanēja Radītāju slavinošas dziesmas, jo tieši dziedot cilvēks īpaši emocionāli var izteikt savas dvēseles stāvokli un to paust klausītājiem. 

Katrā draudzē pēc Sv. Mises tika organizēts festivāla dalībnieku koncerts. Jāatzīmē, kā šajā gadā pasākums notika ne tikai Daugavpilī, bet arī Krāslavas Svētā Ludviga Romas katoļu baznīcā, kur savu sniegumu rādīja divi mūsu pilsētas bērnu kolektīvi.

Svētdienas pēcpusdienā visi festivāla dalībnieki  sapulcējās Daugavpils novada kultūras namā uz noslēguma koncertu. Klausītāji varēja baudīt Gdaņskas Stanislava Monjuško vārdā nosauktās Muzikālās akadēmijas absolventa Radoslava Blonkas, kora "Gloria" no Lietuvas, kolektīva "Pro Arte" no Polijas, Daugavpils poļu kultūras centra vokālā kolektīva "Barwy Daugawy", Krāslavas grāfa Plātera poļu pamatskolas vokālā kolektīva "Kropelki", Daugavpils poļu valsts ģimnāzijas bērnu kora, Rēzeknes poļu valsts ģimnāzijas vokālā kolektīva, solistes Kornēlijas Lapkovskas, kā arī trio (J.Peceviča, A.Lapinska, T.Larionova) sniegumu.

Festivāla noslēgumā dalībniekus un viesus uzrunāja Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis, Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, Daugavpils dekanāta dekāns Mihails Sivickis  un Daugavpils Jēzus Sirds draudzes prāvests Andris Ševels. Visi jaunie vokālisti saņēma diplomus, balvas un kalendārus ar festivāla logotipu.

PKC pateicas Daugavpils pašvaldībai un Polijas Republikas vēstniecībai Rīgā par finansiālo un organizatorisko atbalstu. Dalībnieki ar nožēlu atvedījās uz diviem gadiem līdz nākamajam festivālam, un, lai sirdīs ilgāk saglabātu brīnišķīgo kopības sajūtu un draudzības atmosfēru, Poļu kultūras centrs aicina pilsētniekus uz fotoizstādes "Festivāls. Post skriptum. " atklāšanu ceturtdien, 11.februārī plkst.16.00 (Varšavas ielā 30).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)