Banner 980x90

Latvijas āboli kļūst arvien izturīgāki

Latvijas āboli ar katru gadu kļūst arvien skaistāki, garšīgāki un izturīgāki - tā apgalvo Latvijas Valsts Augļkopības institūta speciālisti.

Selekcionāri veido jaunas ābeļu šķirnes un pētnieki Dobelē pārbauda, cik ilgi āboli būs sulīgi un garšīgi. Lai Latvijā audzētos sārtvaidžus varētu ēst pēc iespējas ilgāk, zinātnieki meklē piemērotākās šķirnes un veidus kā vietējiem audzētājiem samazināt ābolu glabāšanas izmaksas.

Plašāk skatieties LTV ziņu dienesta sagatavotajā sižetā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)