Banner 980x90

Ja Daugavpils dome savlaicīgi amatā neiecels jaunu priekšsēdētāju, VARAM tai atgādinās par atlaišanas iespēju

Rīga, 7.janv., LETA. Ja tuvosies brīdis, kad Daugavpils domei jau divus mēnešus nebūs ievēlēts priekšsēdētājs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) pašvaldībai atgādinās par domes atlaišanas risku, aģentūra LETA noskaidroja VARAM.

Balstoties uz likumu "Par pašvaldībām", ja kādas pašvaldības dome divus mēnešus strādā bez ievēlēta priekšsēdētāja, Saeimai ir tiesības to atlaist.

Saeima domi var atlaist arī tad, ja tā atkārtoti nepilda vai pārkāpj Satversmi, likumus, Ministru kabineta noteikumus vai arī nepilda tiesas spriedumus, kā arī tad, ja tā atkārtoti pieņem lēmumus un veic darbības jautājumos, kas ir Saeimas, Ministru kabineta, ministriju, citu valsts pārvaldes iestāžu vai tiesas kompetencē.

Pašvaldību atlaist var arī gadījumos, ja dome nav spējīga pieņemt lēmumus, jo trīs sēdēs pēc kārtas nepiedalās vairāk nekā puse no domes deputātu kopskaita.

Daugavpils dome bez mēra ir jau kopš pērnā gada 22.novembra, kad no amata tika gāzts politiķis Rihards Eigims ("Mūsu partija").

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)