Banner 980x90

Iesvētīts Dubnas pagasta kultūras nama folkloras kopas "Atzola" karogs

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Dubnas pagasta Kultūras nama folkloras kopas darbošanās sākums aizsākās pagājušajā gadsimtā, pilsētas informācijas portālam Daugavpils24.lv pavēstīja Janīna Bēķe, Dubnas kultūras nama direktore.

Folkloras kopas dalībnieki bija Dubnas iedzīvotāji un kopas nosaukums toreiz bija "Dzirksteleite". Jāatzīst, ka kādu laiku "Dzirksteleite" pieklusa un gandrīz pārtrauca savu darbību, līdz dalībnieki sameklēja jaunu folkloras kopas vadītāju.

Jaunā vadītāja Marija Umbraško lika lietā savu lielo darba pieredzi un piedāvāja folkloras nosaukumu "Atzola". Tulkojumā tā ir nopļautā zāle, kad tā sāk ataugt.

"Atzolas" dibināšanas datums ir 2007.gada 5.novembris, kad dziedātāji no Dubnas un Višķu pagasta sanāca pirmo reizi.  Ar jauno nosaukumu "Atzola" kolektīvs uzsāka savu darbību 2008.gada 15.janvārī.

Folkloras kopas kolektīvs regulāri piedalās pagastu un novadu organizētajos sarīkojumos, kā arī ir dalībnieks valstiska mēroga pasākumos – Dziesmu un deju svētkos, starptautiskajā folkloras festivālā "Baltica". Daudzu gadu garumā ir sadraudzība ar Lietuvas republikas Zarasu kultūras nama folkloras ansambli "Antazave".

Ar Dubnas pagasta pārvaldes atbalstu folkloras kopa ir tikusi pie sava karoga. Skici radīja Jānis Suveizda, savukārt karogu uzšuva Ilūkstes SIA "Lutest" audēju kolektīvs.

Ieklausoties folkloras kopas dalībnieku neviltotam sirds aicinājumam, nolēmām, ka karogs ir jāiesvēta, lai radītu ne tikai materiālu, bet arī garīgu vērtību, kuru varētu saglabāt un nodot mantojumā no paaudzes uz paaudzi. Karogu iesvētīja prāvests Antons Aglonietis Dubnas Vissvētās Jēzus Sirds draudzes kapela (Varšaveņa). Paldies par svētību un labiem novēlējumiem! Tāpat paldies Varšaveņas draudzei, Dubnas pagasta pārvaldei, Daugavpils novada domes un Kultūras pārvaldes vadībai par piedalīšanos svinīgajā brīdī! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)