Banner 980x90

Elksniņš: Daugavpils pašvaldības uzņēmumi nekļūs par konkrētas partijas barotavu

Rīga, 9.aug., LETA. Komentējot pēdējā laika situāciju, kad Daugavpilī vairākos pašvaldību uzņēmumos konstatēti pārkāpumi vai no amata atkāpušies to vadītāji, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) atbildēja, ka viss tiekot darīts, lai pašvaldības uzņēmumi nekļūtu par vienas konkrētas partijas barotavu.

Šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" Elksniņš sacīja, ka pilsētā katram ir uzdoti savi pienākumi, kuri ir jāveic, bet ja būs kādu neskaidrību vai pārkāpumu, tad katrs gadījums tiks pētīts atsevišķi.

"Vēl neesmu pieņēmis lēmumu par kādas amatpersonas atbrīvošanu no amata, tomēr, lai uztraucas tie, kuri ir politiskie ielikteņi un viņu kvalifikācija neatbilst ieņemamajam amatam," piebilda Elksniņš.

Uz jautājumu, par kuras konkrētas partijas politiskajiem ielikteņiem politiķis runā, Elksniņš atbildēja, ka runa noteikti ir par "Latgales partijas" ielikteņiem un piebilda, ka pašvaldības uzņēmumi noteikti nekļūs par kāda konkrēta politiskā spēka barotavu.

Tomēr uz jautājumu, vai partija "Saskaņa" šādā veidā pašvaldību uzņēmumos neplāno nodrošināt darba vietas saviem cilvēkiem, Elksniņš piebilda, ka tā nebūšot, jo darbā konkursa kārtībā tiks pieņemti profesionāli un kvalificēti vadītāji.

Jau ziņots, ka pēc kļūšanas par Daugavpils domes priekšsēdētāju Elksniņš par vairākiem konstatētajiem pārkāpumiem uz pārbaužu laiku no amata atbrīvoja Pašvaldības policijas priekšnieku Vladimiru Gudakovski.

No amata pienākumu pildīšanas atstādinātais Gudakovskis palūdzis atļauju paņemt no kabineta savas personīgās mantas. Pēc tam viņš kabinetā ieslēdzies un nevienu nav laidis iekšā. Lai panāktu Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja rīkojama izpildi, un Gudakovski izliktu no kabineta, talkā nācies aicināt Valsts policijas specvienības kareivjus.

Tāpat Elksniņš iepriekš pieļāva, ka šī gada septembrī varētu netikt pagarināts darba līgums ar Daugavpils reģionālās slimnīcas vadītāju Reini Jokstu.

"Septembrī Jokstam beidzas darba līgums un tiks lemts jautājums par jaunu šī amata vietas izpildītāju. Tas, kā Joksts kļuva par šīs iestādes vadītāju, un problēmas, kas iestādē ir radušās viņa vadīšanas laikā, diez vai dos man iespēju vēlēties, lai viņš turpinātu pildīt šos pienākumus," iepriekš atzina Elksniņš.

Ar mērķi stiprināt vadības kapacitāti SIA "Daugavpils dzīvokļu komunālās saimniecības uzņēmums" (DDzKSU) atjaunots izpilddirektora amats, kurā tika iecelta Jūlija Mamaja. DDzKSU izpilddirektora amats ieviests, ņemot vērā apstākli, ka uzņēmuma valdes loceklis Jevģēnijs Oļenovs neatrodas darba vietā un ir atvaļinājumā. Mamaja uzņēmumā ir strādājusi arī iepriekš un ar tiesas lēmumu ir atzīta viņas nelikumīga atbrīvošana no darba.

Taču uzreiz Elksniņš paziņoja, ka amatu varētu zaudēt arī DDzKSU valdes loceklis Jevgeņijs Oļenovs. Savukārt 13.jūlijā atlūgumu uzrakstījusi AS "Daugavpils satiksme" valdes locekle Sabīne Šnepste.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)