Banner 980x90

Daugavpils Universitāte gatavojas Gada balvas ceremonijai

Publicitātes foto
Publicitātes foto

2016.gada 15.martā plkst.18.00 Daugavpils teātrī notiks Daugavpils Universitātes  zināšanu un mūžīgās jaunības simbola –  Hesperīdu zelta ābola – pasniegšanas ceremonija.

Kā pilsētas informācijas portālam Daugavpils24.lv pavēstīja Zane Ločmele, Daugavpils Universitātes Starptautisko un sabiedrisko attiecību daļas Sabiedrisko attiecību menedžere, Daugavpils Universitātes Gada balvas zinātnē un Gada balvas pasniegšanas sarīkojumā tiks sumināti un  apbalvoti labākie universitātes darbinieki un studenti par 2015.gadā veikto ieguldījumu universitātes attīstībā un popularizēšanā.

Gada Balvas 2015 nominantu pieteikšana turpināsies līdz  š. g. 7.martam.

DU Gada balva zinātnē tiek piešķirta par izciliem sasniegumiem zinātnē, kas sekmējuši DU zinātnisko attīstību. Balva tiek piešķirta dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā un humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā divās kategorijās: Daugavpils Universitātes Gada balva zinātnē un Daugavpils Universitātes Gada balva jaunajam zinātniekam.

Šogad tiek izvirzītas šādas nominācijas:

*Gada students;

*Gada mācībspēks;

*Gada medijs;

*Gada sasniegums;

*Gada darbinieks;

*Gada labvēlis;

*ar Jūsu priekšlikumiem: "Gada …";

*Gada skola.

Pēc anketu apkopošanas īpaši izveidota komisija izvēlēsies uzvarētāju katrā nominācijā.

Gada balvas tiks pasniegtas jau astoto gadu pēc kārtas.

Aizvadītajā gadā DU Gada balvu zinātnē  saņēma:

*humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā Humanitārās fakultātes Angļu filoloģijas katedras asoc.profesore Dr. philol. Sandra Meškova par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas un Baltijas literatūrzinātnes un kultūras teorētisko atziņu un rakstniecības fenomenu studijās;

*dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes Matemātikas katedras asoc. profesors Dr.math. Armands Gricāns par nozīmīgu ieguldījumu matemātisko zinātņu attīstībā Daugavpils Universitātē, autors virknei publikāciju, kuras publicētas augsta līmeņa žurnālos.

Savukārt  Gada balvu jaunajam zinātniekam pērn saņēma:

*humanitāro, sociālo un izglītības zinātņu grupā Humanitāro un sociālo zinātņu institūta pētniece Dr.oec. Oksana Ruža par nozīmīgiem sasniegumiem sociālajā zinātnē. O.Ruža ir sevi pierādījusi kā perspektīvu jauno zinātnieku.  Pētījuma rezultāti publicēti starptautiski atzītos izdevumos, tādos kā SCOPUS un EBSCO;

*dabaszinātņu, matemātikas un inženierzinātņu grupā Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūta pētniece, Dr. biol. Inese Kivleniece par ieguldījumu Daugavpils Universitātes starptautiskās atpazīstamības veicināšanā. I.Kivlenieces pētnieciskā darba augsto novērtējumu starptautiskā līmenī apliecina publicētie pētījumu rezultāti pasaules līmeņa zinātniskajos izdevumos.

Pagājušajā gadā  Gada students bija studiju programmas filoloģija Angļu filoloģija ar franču valodu (Humanitārā Fakultāte) Liene Radiņa,

*Gada mācībspēks -  dr.biol. vad. pētnieks Uldis Valainis (Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūts)

*Gada struktūrvienība - Mākslas zinātņu institūts, direktore Mg. art., Mg.paed. Zeltīte Barševska.

*Gada sasniegums - G. Liberta Inovatīvās Mikroskopijas Centrs kopā ar Fizikas katedru un Matemātisko pētījumu centru ir iekļuvuši 15 Latvijas labāko un starptautiski nozīmīgo zinātnisko institūtu vidū (Dzīvības zinātņu un tehnoloģiju institūts)

*Gada darbinieks - galdnieks Vitālijs Astašonoks (Saimniecības daļa)

*Gada labvēlis -  SIA "Park Hotel Latgola" vadītāja Ruta Priede

*Gada notikums - 17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki "Gaudeamus" Daugavpilī. Balvu saņēma DU Mārketinga direktors Jānis Kudiņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)