Banner 980x90

Daugavpils novadā notiks militāro mācību "Claymore Soaring" viesu diena

Rīga, 10.apr., LETA. Šonedēļ 12.aprīlī, Daugavpils novada Vaboles pagastā, Zemessardzes 3.Latgales brigādes mācību poligonā "Meža Mackeviči" notiks militāro mācību "Claymore Soaring" viesu diena, aģentūrai LETA pavēstīja Zemessardzes 3. Latgales brigādes pārstāve dižkareive Ruta Surovcova.

Viesu dienā piedalīsies Zemessardzes štāba priekšnieks pulkvedis Ervīns Kopeika, Zemessardzes 3.Latgales brigādes komandieris pulkvedis Māris Simsons un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas komandieris pulkvežleitnants Šons Frenčs un citi aicinātie viesi.

Viesu dienas laikā būs iespēja iepazīties ar mācību "Claymore Soaring" norisi, notiks tehnikas, ieroču un ekipējuma demonstrējums, kā arī būs iespēja vērot apmācību procesu un uzzināt vairāk par NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas aktivitātēm Latvijā.

Mācības norisinās no 26.marta līdz 12.aprīlim. Tajās piedalās Zemessardzes 3.Latgales brigādes kaujas atbalsta rotas karavīri un tās organizē NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupa. Karavīri no Spānijas, Kanādas, Polijas un Latvijas darbojas vienkopus, lai veicinātu sadarbību un īstenotu mācību uzdevumus.

Mācībās tika iesaistīti arī trīs ASV helikopteri "UH-60 Black Hawk".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)