Banner 980x90

Daugavpils kabeļu ražotāja "Axon Cable" apgrozījums pērn samazinājies par 1,2%

Rīga, 15.maijs, LETA. Daugavpils kabeļu ražotājs franču kompānija SIA "Axon Cable" pērn strādājusi ar 25,364 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,2% mazāk nekā 2016.gadā, bet uzņēmuma peļņa samazinājusies par 20% un bija 541 760 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Axon Cable" vadības ziņojumā teikts, ka ražošanas apjomi uzņēmumā ir cieši saistīti ar visas "Axon Cable" grupas pārdošanas rezultātiem. Uzņēmums 95% no izejvielām, palīgmateriāliem un pusgatavām precēm iepērk no "Axon Cable" grupas uzņēmumiem, kuriem tiek pārdoti arī 92% no saražotās produkcijas.

Uzņēmums pēta iespējas automatizēt daļu ražošanas, lai paaugstinātu konkurētspēju. Tāpat tiek apsvērta iespēja izveidot "clean room", kas palielinātu uzņēmuma un visas "Axon Cable" grupas apgrozījumu kosmosa tirgus segmentā.

Šogad "Axon Cable" plāno apgrozījuma pieaugumu, ko noteiks stabilitāte tirgū un iegūtā patērētāju uzticība ražotajai produkcijai.

2016.gadā "Axon Cable" strādāja ar 25,672 miljonu eiro apgrozījumu un guva 677 925 eiro peļņu.

Uzņēmumā tiek ražoti kabeļi telekomunikāciju, medicīnas, datortehnikas un autobūves vajadzībām, kā arī militārajām un kosmiskajām iekārtām - kopā ap 1000 dažādu kabeļu savienojumu veidu.

Izejvielas - kabeļi - tiek ievestas no Francijas. Uz vietas Daugavpilī notiek to griešana un montēšana. Gatavo produkciju "Axon Cable" eksportē galvenokārt uz Eiropas Savienības valstīm.

SIA "Axon Cable Latvia" ir Francijas uzņēmuma "Axon Cable SAS" izveidots meitasuzņēmums, kas darbojas Latvijā kopš 2002.gada. Uzņēmums Daugavpilī darbojas bijušajā Daugavpils Ķīmiskās šķiedras rūpnīcas administrācijas ēkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)