Banner 980x90

Daugavpils dome vēlas uzlabot pilsētā farmaceitisko aprūpi

Daugavpils, 8.aug., LETA. Daugavpils pilsētas dome vērsusies Zāļu valsts aģentūrā (ZVA) ar lūgumu rast risinājumu farmaceitiskās aprūpes nodrošināšanai pilsētas iedzīvotājiem, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Lai arī Daugavpilī patlaban ir 38 aptiekas, pašreizējā situācija nenodrošina atbilstošu veselības aprūpes pieejamību. Daugavpils dome vairākkārt ir saņēmusi iedzīvotāju lūgumus iesaistīties farmaceitiskās aprūpes pieejamības jautājuma risināšanā vietās, kur tas pamatoti ir nepieciešams un komersanti nenodrošina šo pakalpojumu, teikts ZVA adresētajā vēstulē.

Dome konstatējusi, ka vairākos pilsētas mikrorajonos, piemēram, Križos, Gajokā un Cietokšņa mikrorajonā, netiek nodrošināta medikamentu pieejamība. Daudzās aptiekās, kuras atrodas izdevīgās vietās, medikamentu cenas ir ļoti augstas Tāpat dome saņem sūdzības par vienas diennakts aptiekas nepietiekamību pilsētā, kura patlaban ir izvietota pilsētas centrā.

Ņemot vērā iepriekšminēto, Daugavpils dome lūgusi ZVA rast risinājumu farmaceitiskās aprūpes pieejamības nodrošināšanai Daugavpils iedzīvotājiem.

Ja vienošanās par vismaz dažu no esošajām aptiekām pārvietošanu uz mikrorajoniem, kur to nav, netiks panākta, Daugavpils pilsētas pašvaldība varētu lūgt ZVA atļaut izvietot šajos mikrorajonos pašvaldības aptiekas.

Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 6.punktam viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir nodrošināt iedzīvotājiem veselības aprūpes, tai skaitā farmaceitiskās aprūpes pieejamību.

Jau vēstīts, ka viens no pašreizējā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) solījumiem priekšvēlēšanu kampaņas gaitā bija nodrošināt Daugavpils iedzīvotājiem lētākus medikamentus. Šim nolūkam bija paredzēts izveidot pašvaldības aptiekas, kur medikamenti tiktu tirgoti ar minimālu uzcenojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)