Banner 980x90

Daugavpilī uzstādīs pieminekli Afganistānā kritušajiem karavīriem

Daugavpils, 7.apr., LETA. Daugavpils pilsētas domes Pilsētbūvniecības un vides komisija atbalstījusi pieminekļa skices risinājumus Afganistānā kritušajiem karavīriem, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Pieminekļa uzstādīšanas ieceres iniciatori ir Afgāņu rehabilitācijas centrs "Salang", kas vērsās Daugavpils domē ar lūgumu piešķirt līdzfinansējumu pieminekļa izgatavošanai un uzstādīšanai. Finanšu komiteja akceptēja lēmumprojektu par līdzfinansējuma piešķiršanu pieminekļa izveidei 8533 eiro apmērā.

Kopējās pieminekļa izgatavošanas un uzstādīšanas izmaksas ir 19 800 eiro, Afgāņu rehabilitācijas centrs "Salang" gatavs segt 7000 eiro. Galīgo lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu un pieminekļa uzstādīšanu deputāti pieņems domes sēdē.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja viens no pieminekļa izveides iniciatoriem Jevgeņijs Vladimirovs, piemineklis būs veltīts sešiem Daugavpils un trim bijušā Daugavpils rajona puišiem, kas Padomju armijas rindās krita Afganistānā. To uzstādīt plānots Jātnieku ielas skvērā. Pieminekļa autors ir Daugavpils skulptors un mākslinieks Romāns Gibovskis.

Lai saglabātu intrigu līdz tā atklāšanas brīdim, Vladimirovs pagaidām neatklāja, kā izskatīsies piemineklis. Ja viss ritēs raiti, piemineklis varētu tikt atklāts 20.maijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)