Banner 980x90

Daugavpilī tikai daļa bezpajumtnieku izmanto pilsētas patversmi

Daugavpils24.lv
Daugavpils24.lv
Lai noskaidrotu, kur gada aukstajā sezonā uzturas bezpajumtnieki, Daugavpilī municipālās policijas un sociālie darbinieki regulāri dodas īpašos reidos. Kārtējais reids parāda, ka tikai neliela daļa bezpajumtnieku izmanto Daugavpils patversmi, tā vietā daļa izvēlas mitināties graustos, kāpņu telpās vai pagrabos, ziņo Latvijas Radio.

Daugavpiliete Elvīra Latvijas Radio norādīja, ka aukstā laikā, it īpaši naktīs, bezpajumtnieki uzturas pamestās mājās un ēkās. Šādas rīcības sekas nereti izpaužas kā ugunsgrēku izcelšanās. Tieši šī iemesla dēļ, municipālās policijas un sociālie darbinieki regulāri apseko cilvēkus, kuriem nav pastāvīgas dzīvesvietas.

Dienas laikā bezpajumtnieki labprāt izvēlas uzturēties dzelzceļa stacijās un autoostās. "Jā, viņi šeit nāk, bet man tas netraucē, žēl to cilvēku. Nav ne jausmas, kur viņi paliek naktī, jo stacijas ēka tiek aizslēgta pēc desmitiem vakarā un to atver puspiecos no rīta," Latvijas Radio pastāstīja dzelzceļa darbinieks Aleksandrs.

Sociālā dienesta vadītāja Benita Siliņa Latvijas Radio pauda, ka Daugavpilī ir daži desmiti bezpajumtnieku, tas ir dzīvesveids, ko lielākoties piekopj te iebraukušie no blakus pašvaldībām. Pārējiem ir iespēja doties uz patversmi.

"Sociālo dienstu uzdevums ir palīdzēt bezpajumtniekiem, ja vien viņi to vēlas. Protams, nebūtu vēlams, ka viņi traucētu apkārtējo sabiedrību," paudis Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)