Banner 980x90

Daugavpili iepazīst Zviedrijas vēstnieks Henriks Landerholms

Daugavpili iepazīst Zviedrijas vēstnieks Henriks Landerholms, kopā ar vēstnieku ieradusies arī vēstnieka kundze Anna Landerholma, vizīte sākās Daugavpils Domē, kur viesus uzņēma Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informēja Daugavpils pilsētas domes pārstāve Līga Korsaka.

Daugavpils mērs izteica prieku uzņemt vēstnieka kungu pilsētā un pateicību par to, ka Zviedrijas vēstnieks izrādījis interesi par Daugavpili. Henriks Landerholms vēstnieka amatā Latvijā ir 3 mēnešus. Viņš uzsvēra, ka mērķis ir iepazīt visu valsti. Zviedrijas vēstnieks pastāstīja, ka viņam un kundzei ir liela pieredze pašvaldības un valsts darbā. Vēstnieka kungs ilgus gadus bijis pašvaldības Domes deputāts, parlamenta deputāts, bet viņa kundze ir vadījusi pašvaldību.

Jānis Lāčplēsis atzina, ka tas ir svarīgi, lai runātu par sadarbību lokālā līmenī, jo līdz šim ar Zviedriju saistījies ir banku sektors. Lāčplēša kungs uzskata, ka ir vērtīga Zviedrijas pieredze, īpaši, energoefektivitātes paaugstināšnas projektu realizācijā, kas Latvijā ir aktuāli. Vēlams attīstīt sadraudzības saites. Daugavpilij ir sadraudzības pilsēta Zviedrijā- Muttala, bet interese ir arī par citu jomu sadarbību, īpaši, uzņēmējdarbībā. Daugavpils mērs uzskata, ka sadarbība varētu veicināt arī problēmu risināšanu.

Tapēc daudz tika runāts par Lidostas projektu, kur Daugavpils gaida atbalstu viedokļa veidošanā ES par Daugavpils lidostas nepieciešamību visa reģiona attīstībā. Pagaidām ES atbalstu šim projektam nav izdevies iegūt, tāpēc tiek meklēti arī citi ceļi. Lāčplēša kungs Zviedrijas vēstnieku informēja par satiksmes ministra vizīti pagājušajā nedēļā, kad ministrs apliecināja reģionālās lidostas nepieciešamību. Latgales reģiona attīstības plānā ir noteikta viena no prioritātēm - Daugavpils lidostas izveide, bet nacionālajā plānā runa ir tikai par Rīgas lidostu. Daugavpilij un Lagales reģionam ļoti nepieciešams šis projekts, jo pretējā gadījumā reģions draud pārvērsties par ES nomali. Diemžēl, valsts līmenī netiek plānota autoceļu satiksmes infrastruktūras modernizācija, kas savieno ar Daugavpili, nav plānoti arī ātrgaitas vilcieni, bet pilsētai svarīgi nezaudēt saikni ar pasauli, ar pilsētniekiem, kuri devušies peļņā ārpus pilsētas un valsts.

Zviedrijas vēstnieks Henriks Landerholms ar lielu interesi uzklausīja Daugavpils mēra teikto un izteica gatavību palīdzēt informēšanas darbā, lai Zviedrijā zinātu, ka Latvija nav tikai Rīga, ka Latvijā, tai skaitā Daugavpilī, ir daudz iespēju. Zviedrijas vēstnieks par savu galveno uzdevumu uzskata sadarbības veicināšanu uzņēmējdarbībā, lai Zviedrijas uzņēmējiem būtu plaša informācija un viņi varētu meklēt partnerus un ieguldīt investīcijas.

Vēl Zviedrijas vēstnieks apmeklēja Marka Rotko centru un apskatīja cietoksni, kā arī tikās ar Daugavpils Universitātes vadību. Jāpiebilst, ka Daugavpils Universitātē studentiem ir iespēja apgūt arī zviedru valodu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)