Banner 980x90

Daugavpilī 15,3 miljonu eiro apmērā atjaunos tramvaja infrastruktūru un parku

Daugavpils pilsēta plāno turpināt attīstīt tramvaju transporta infrastruktūru, tā kā tramvaju transports ir ekonomiski izdevīgāks, videi draudzīgāks un ātrāks. Šobrīd projekta īstenošanai paredzēti Eiropas Savienības fondu līdzekļi 13 miljonu eiro apmērā, bet vēl nepieciešams līdzfinansējums 2,3 miljonu eiro apmērā. pilsētas informācijas portāls Daugavpils24.lv uzzināja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Uzņēmums "Daugavpils satiksme" ir nodrošinājis būvprojekta  izstrādi esošo tramvaju sliežu ceļu renovācijai pilsētas centra robežās 3.4 km garumā paredzot sliežu ceļu, kontakttīkla, pieturvietu un ietvju rekonstrukciju. Esošie sliežu ceļi tiks pielāgoti tramvajiem ar pantogrāfa tipa strāvas uztvērējiem, tādejādi uzlabojot tramvaju kustību un kontakttīkla novietojumu teritorijās virs ielām un brauktuvēm.  Jāatzīmē, ka līdz ar jauno tramvaju iegādi, kas tika veikta 2014.gadā, rodas nepieciešamība esošās infrastruktūras pielāgošanai, efektīvai pārvadājumu nodrošināšanai un lietderīgai transportlīdzekļu izmantošanai.

Ir ieplānota jauna posma izbūve Vasarnīcu iela  - Daugavpils reģionālā slimnīca – Stropi (2,1 km). Iecerei ir veikta publiskā apspriešana un izstrādāts būvprojekts minimālā sastāvā. Minētā posma izbūve palielinās tramvaju transporta pieejamību Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem, kā arī nodrošinās ērtāku piekļuvi vienam no nozīmīgākajiem objektiem- Daugavpils reģionālajai slimnīcai, Neredzīgo biedrībai.

Uzņēmuma "Daugavpils satiksme" valdes locekle Sabīne Šnepste skaidro, ka par līdzfinansējuma finansēšanas avotiem tiks lems atsevišķi, tiklīdz būs zināmas precīzas projekta izmaksas. Projekts tiks īstenots sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi, kas būs projekta sadarbības partneris un piedalīsies ar savu līdzfinansējumu un nodrošinās izveidotās infrastruktūras apsaimniekošanu un uzturēšanu.

Projekta īstenošanas termiņš patlaban paredzēts 2023.gada 1.augusts.

Uzņēmuma ‘’Daugavpils satiksme’’ speciālisti  ir uzsākuši sagatavošanās darbus dalībai projektu konkursā, tiek izstrādāta tehniskā dokumentācija, būvprojektu ekspertīzes, iepirkumu dokumentācijas sagatavošana.  Būvdarbu uzsākšanas laiks ir atkarīgs no attiecīgo MK noteikumu,  projekta pieteikuma apstiprināšanas norises. Pasūtītājam vēlamais būvdarbu uzsākšanas termiņš ir 2016. gada nogale, savukārt reālākais būvdarbu uzsākšanas termiņš tomēr ir  2017.gada būvdarbu sezona.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)