"Cesvaines piens" sāk ražot sviestu ar Himalaju sāli

Decembrī tirdzniecībā nonāk jaunās produkcijas pirmās 7000 sviesta paciņas ar Himalaju sāli.
Līdz ar jauno gadu CP plāno sviesta ar Himalaju sāli ražošanas apjomus mēnesī palielināt vismaz četras reizes tādējādi kopumā sviesta kopējo ražošanu uzņēmumā kāpināt par 25%.
"Esam gandarīti šo gadu noslēgt ar vēl viena, tā sauktā nišas produkta, izstrādes palaišanu. Cesvaines piena sviests ar Himalaju sāli ir pirmais šāda veida produkts Latvijā. Himalaju sāls saglabā pareizu vielmaiņu organismā, attīra šūnas, veicina labāku barības pārstrādi atšķirībā no parastās sāls, kas traucē šiem procesiem," tā AS "Cesvaines Piens" valdes priekšsēdētāja Dzintra Simsone, uzsverot "Ar minimālām investīcijām produkta izstrādē, vien desmitu tūkstošu eiro apmēros, esam palielinājuši piena pārstrādes apjomus, kas šajā sarežģītajā posmā piena pārstrādes jomā, nav mazsvarīgi."
Šobrīd CP iepērkot pienu tikai no Cesvaines apkaimes piena ražotājiem mēnesī ražo sviestu 20t apjomā.
Madona24.lv jau vēstīja, ka CP šogad pēc ražošanas cehu paplašināšanas un modernizācijas, investējot 456 550 eiro, jūlijā uzsāka tādu nišas produktu kā siera ar saulē kaltētiem tomātiem un ķiplokiem, un siera ar sēkliņām ražošanu.