Banner 980x90

Cik daudz un kādas mēbeles ir nepieciešamas vannas istabas ierīkošanai? No minimālisma līdz pārpilnībai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Atšķirībā no visām pārējām mājas telpām, vannas istaba ir īpaša ar to, ka šajā telpā mēs pārsvarā atrodamies vienatnē. Šī telpa ir personiska. Tā ir telpa, kur mēs ne tikai izbaudām atrašanos vannā, ne tikai žāvējam matus vai veicam vēl citas darbības - šī telpa ir vieta, kurā mēs esam vienatnē ar sevi – gatavojamies turpmākajai dienas daļai vai atpūšamies pēc garās darba dienas. Vannas istaba ir cieši saistīta ar cilvēka pašsajūtu un fizioloģiju, tieši tādēļ ir nepieciešams rūpīgi izvērtēt vannas istabas izkārtojumu, saskaņojot ar savām vajadzībām, lai gala rezultāts būtu pašam tīkams.

Parasti vannas istabas platības ziņā nav īpaši lielas, tādēļ ir rūpīgi jāizvērtē, kādas mēbeles un priekšmeti ir nepieciešami šai telpai, ņemot vērā to, ka šīm mēbelēm ir jābūt izvietotām tā, lai tās būtu gan praktiskas, gan ērtas. Taču lielākajā daļa cilvēku neaprobežojas tikai ar praktiskumu, cilvēki tiecas arī pēc elegances un gaumīgumu. Tādēļ tieši tik pat svarīgi ir izvērtēt krāsu gammas un mēbeļu formas, kādas vannas istabai būtu piemērotākas.

Iegādājoties vannas istabas mēbeles, ir jāatceras, ka šajā telpā gaiss ir silts un mitrs, tādēļ šīs mēbēlem ir jābūt izgatavotām no īpaša materiāla, kas ir paredzēts šādai telpai. Šīm mēbelēm parasti ir paaugstināta mitruma izturība, to fasāde ir pielāgota mitruma un vannas istabas temperatūras svārstībām. Mēbeļu kvalitāte, kā arī mēbeļu materiāls, no kā tas ir gatavots, ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, lai veiksmīgi iekārtotu vannas istabu.

Izvēloties vannas istabas mēbeles, sākotnēji ir jāizvēlas krāsu gamma vai toņi, kas būs pamatā vannas istabai, tādējādi radot harmonisku un gaumīgu noskaņu. Jāatceras, ka ir ļoti svarīgi, lai santehnikas piederumu krāsa un forma būtu saskaņota ar telpas sienu krāsu, kā arī vannas istabas mēbelēm un priekšmetiem. Ņemot vērā to, ka vannas istabas ir mazas platības telpas, var izmantot dažādus dekoratīvus paņēmienus šādas telpas vizuālai paplašināšanai. Viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, lai telpa izskatītos plašāka, ir jāizvairās no košo krāsu paletes. Košās un spilgtās krāsas vislabāk izmantot akcentos, taču santehniku – klasiski baltu, bet mēbeles – baltas vai pasteļtoņu. Protams, nedrīkst aizmirst arī spoguli, kas vannas istabā ir nepieciešams ne tikai sava atspulga redzēšanai, bet arī papildus gaismas un telpas vizuālajai paplašināšanai.

Vannas istabas iekārtošanā ir jāatceras, ka, to iekārtojot, nedrīkst aizpildīt visu telpu – ir nepieciešams atstāt papildus vietu, kur būtu iespējams brīvi staigāt, kā arī veikt sev nepieciešamās darbības. Arī tad, ja vannas istabas platība ir samērā liela, gaumes nolūkos nav nepieciešams to visu piepildīt ar mēbelēm, priekšmetiem un citām lietām. Šajā telpā ir ieteicams novietot tikai pašu nepieciešamāko. Vannas istabas elegances noslēpums ir minimālisms.

Visērtākais un praktiskākais risinājums ir vannas istabas mēbeles, kuras tiek piestiprinātas pie sienas. Tādā veidā tiek atvieglots ikdienas tīrīšanas un uzkopšanas process, un nav jāuztraucas par putekļu kārtu, kas varētu krāties zem šīm mēbelēm. Plauktus ir ieteicams izvēlēties no viegli tīrāmiem materiāliem. Piemēram, stikla plaukti radīs papildus apgaismojuma un gaisīguma iespaidu, taču, ūdenim saskaroties ar stiklu, paliks redzamas ūdens pilienu pēdas. 

Lai atrastu sev piemērotāko un atbilstošākās vannas istabas mēbeles, pirms došanās uz salonu un veikalu, ir nepieciešams iegūt informāciju par jaunākajām tendencēm, lai to veiksmīgi varētu savienot ar komfortu un praktiskumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)