Banner 980x90

Studentus-mediķus uzaicināja uz Daugavpils reģionālo slimnīcu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Vairāk nekā trīsdesmit topošie ārsti no Latvijas Universitātes un Stradiņa Universitātes viesojās Daugavpils reģionālajā slimnīcā, pilsētas informācijas portāls Daugavpils24.lv uzzināja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Tiekoties ar vadošajiem speciālistiem un pilsētas vadību, viņi tuvāk iepazina lielāko slimnīcu ārpus Rīgas. Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis pastāstīja par to, ka rīdzinieku priekšstats par pilsētu ne vienmēr atbilst patiesībai, ka šeit norit notikumiem bagāta kultūras dzīve. Jaunajiem ārstiem pašvaldība piedāvā ļoti nopietnu atbalsta programmu.

Speciālistu trūkums Latvijas slimnīcās, it īpaši reģionālajās, ir sasniedzis kritisko robežu. Vecie ārsti aiziet pensijā, bet jaunie – dodas uz ārzemēm, kur darba samaksa ir daudz augstāka. Šobrīd tikai Rīgā netiek izjusts medicīnas kadru trūkums. Lai sniegtu pacientiem nepieciešamo palīdzību, Daugavpils ārstiem ir jāstrādā ar lielu slodzi. Viņi atzīst, ka ar prieku nodotu savu pieredzi jaunajiem kolēģiem, taču nav kam. Tomēr pēdējā laikā situācija lēnām sāk mainīties. Daugavpilī strādā 15 rezidenti, tas ir, topošie ārsti, kas noslēdz pēdējo apmācību stadiju.

Protams, ir ļoti žēl, ka speciālisti, kuri daudzu gadu garumā ir ieguvuši izglītību par Latvijas nodokļu maksātāju naudu, uzreiz pēc diploma saņemšanas aizbrauc uz Vāciju vai Norvēģiju. Pašvaldība nevar mainīt Eiropas likumdošanu, taču cenšas izstrādāt jaunas programmas, lai piesaistītu speciālistus. Piemēram, tiek plānots jaunajiem ārstiem piešķirt dienesta dzīvokļus. Arī par to tika informēti studenti. Protams, šobrīd neviens no viņiem nevar sniegt skaidru atbildi uz jautājumu par savu nākotnes darba vietu. Taču par to ir laiks aizdomāties.

Studentu iepazīšanās brauciens uz reģionu – arī tā ir daļa no kadru jautājuma risinājuma. Topošie ārsti ar interesi iepazina Daugavpils reģionālās slimnīcas nodaļu darbu, interesējās par aprīkojumu, šeit izmantotajām metodēm. Turklāt katrs no viņiem devās uz to nodaļu, ar kuru ir saistīta viņu topošā specialitāte. Iespējams, pēc dažiem gadiem viņi strādās tieši šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)