Banner 980x90

Polijā atklāta pirmā Rotko centra kolekcijas izstāde

Rīga, 12.dec., LETA. Ar Latvijas vēstniecības Polijā atbalstu Varšavas radošās uzņēmējdarbības centrā "Targova" atklāta Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas pirmā izstāde Polijā, aģentūru LETA informēja centra pārstāvis Māris Čačka.

Par godu Latvijas simtgadei Rotko mākslas centrs sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Polijā un poļu multimākslinieku Pāvelu Vasovski Varšavas radošās uzņēmējdarbības centrā organizēja izstādi "Rotko centrs viesojas Targovas centrā", kas interesentiem pieejama līdz 31.decembrim.

Izstādē skatāmi Latvijas tekstilmākslas un tēlniecības darbi no Rotko centra kolekcijas, kas aktualizē tekstila un tēlniecības lomu Rotko centra satura veidošanas kontekstā un kolekcijas papildināšanā. Līdzās Rotko centra kolekcijas darbiem skatāmi arī Latvijas mākslinieku Ingūnas Levšas, Baibas Priedītes, Mara Čačkas un Ilzes Volontes darbi no privātkolekcijām. Akcentējot tēlniecības nozares nozīmību un stiprinot starpvalstu sadarbību mākslā, izstādē skatāmas arī poļu tēlnieka Stanislava Visocka lielformāta bronzas skulptūras.

Izstādes organizēšanas rezultātā ar Latvijas vēstniecības Polijā iniciatīvu tika aizvadītas sarunas par Rotko mākslas centra un Oraņskas poļu tēlniecības centra abpusēju nākotnes sadarbību mākslas projektu realizācijā, tādējādi nodrošinot arī turpmāku Rotko centra, Daugavpils un Latvijas vārda popularizēšanu Polijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)