Banner 980x90

Lemjot par sociālās aprūpes centru "Kalkūni", ministrija sola sadarboties ar pašvaldībām

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
​Lai rastu iespējami efektīvāko risinājumu sociālo pakalpojumu attīstīšanai, lemjot arī par valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Latgale" filiāles "Kalkūni" nākotni, Labklājības ministrija (LM) ir paudusi apņemšanos strādāt ciešā sadarbībā ar iesaistītajām pašvaldībām.

Kā aģentūru LETA informēja LM projekta "Tehniskā palīdzība publicitātei un sabiedrības informēšanai labklājības jomā" vadītāja Inita Kabanova, patlaban ministrija veic padziļinātu valsts sociālās aprūpes centru sistēmas izvērtējumu, tai skaitā īpaši vērtējot arī VSAC "Latgale" filiāles "Kalkūni" darbību. Attiecīgi LM izskatīs Daugavpils novada domes sagatavoto informāciju, kad tā tiks saņemta.

Vienlaikus ministrija piekrīt, ka, attīstot jaunus sociālos pakalpojumus, pašvaldībām ir iespēja izmantot Kalkūnos esošo infrastruktūru, kā arī Eiropas Savienības (ES) finansiālo atbalstu. Pielāgojot telpas un, ja nepieciešams, ES finansētā projekta laikā sniedzot nepieciešamo atbalstu darbinieku prasmju un zināšanu papildināšanai, pašvaldībām būs iespēja radīt cilvēku īpašajām vajadzībām vairāk piemērotus pakalpojumus, nekā to iespējams izdarīt šobrīd.

Jau vēstīts, ka Daugavpils novada dome nolēmusi lūgt labklājības ministru Jāni Reiru (V) atcelt šī gada 12.maija rīkojumu par VSAC "Latgale" filiāles "Kalkūni" darbības izbeigšanu.

Pašvaldība lūdz LM saglabāt VSAC "Latgale" filiāli "Kalkūni", pilnveidojot un paplašinot tās sniegto pakalpojumu klāstu, nosakot, ka filiāles pakalpojumu saņēmēji ir personas ar garīgās attīstības traucējumiem un/vai smagiem funkcionāliem traucējumiem.

Pašvaldības vadība prognozē, ka piemeklēt audžuģimenes tik smagā stāvoklī esošiem, gulošiem bērniem, kādi patlaban uzturas VSAC "Latgale" filiālē "Kalkūni", varētu būt ļoti grūti, jo visi šie 60 bērni ir ļoti slimi un viņiem nav vecāku.

Pašvaldībā atzina, ka VSAC "Latgale" filiālē "Kalkūni" jau ir veikta logu nomaiņa un citi uz energoresursu taupību vērsti pasākumi, tādēļ iestāde varētu iztikt arī bez iepriekš plānotā trīs miljonus eiro vērtā ES fondu līdzfinansētā ēkas siltināšanas projekta.

Arī papildu finansējumu VSAC "Latgale" filiāles "Kalkūni" pilnveidotajam un paplašinātajam sniedzamo pakalpojumu klāstam netiek plānots lūgt.

Jau vēstīts, ka VSAC "Latgale" filiāli "Kalkūni" plānots slēgt 2019.gadā, jo, pēc LM domām, filiāles "Kalkūni" ēkas ir novecojušas un to drošai izmantošanai būtu nepieciešami lieli ieguldījumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)