Banner 980x90

Laiks izvēlēties ratiņus bērnam! Ar ko sākt?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kļūšana par vecākiem ir brīnišķīgs notikums, kas dzīvē ienes daudz prieka, taču vienlaikus arī daudz atbildības. Tev ir nepieciešams izveidot sarakstu ar lietām, kas būs nepieciešams bērniņam un arī vecākiem, lai atvieglotu viņu ikdienu. Ja šis ir pirmais ģimenes pieaugums, daudzas lietas var likties mulsinošas. Piemēram, viens no grūtākajiem lēmumiem ir piemērotu bērnu ratu izvēle. Tie ir tik dažādi un plašā sortimentā. Kā lai saprot, kas nepieciešams tieši tavai ģimenei?

Vispirms centies atbildēt uz šiem jautājumiem. Atbildes vari sarakstīt uz papīra.
• Cik daudz naudas es vēlos tērēt?
• Kas man ir svarīgāks – kvalitāte, drošība, papildus iespējas u.c.?
• Vai man vajadzīgi tikai ratiņi vai arī pārveidojama sistēma ceļošanai?
• Kādu modeli iegādāties – jaunu vai lietotu?
• Kādām jābūt ratiņu funkcijām un papildus piederumiem?

Mūsdienās ir atrodami dažādi bērnu rati, turklāt tos var iegādāties gan veikalos, gan internetā. Pirms tu sāc pētīt piedāvājumu, apdomā savu budžetu. Ratiņu cenas atšķiras, ņemot vērā materiālu, no kāda tie veidoti, kvalitāti, zīmolu, papildus funkcijas un citus kritērijus. Lielākajai priekšrocībai, kādai jāpiemīt ratiem,– tiem jātaupa vieta un jābūt viegli saliekamiem. 

Vecāki parasti pievērš uzmanību ratu kvalitātei un drošībai. Veikalos pieejami salīdzinoši lēti ratiņi, kas ir ļoti viegli. Taču tev ir jāizvēlas tādi, kas spēs izturēt mazuļa svaru un nelēkās pie katra izciļņa vai bedres uz ceļa vai ietves. Ratiem jābūt stabiliem. Lai arī kādas papildus ekstras tev piedāvātu, piemēram, krūzes turētāju vai ko citu, drošība vienmēr ir pirmajā vietā. 

Vēl viens variants, ko var apsvērt ir ratiņi 3 in 1, kas ir piemēroti ceļošanai. Šie modeļi iekļauj bērnu auto sēdeklīti, kuru var droši izmantot, ja mazo nepieciešams pārvadāt. Sēdeklīti var viegli izņemt un pēc tam ielikt atpakaļ. Šādu sistēmu lielākoties izmanto bērniem, kas vecāki par 1,5 gadiem. Modeļos ietilpst arī kulbiņa, kuru var izņemt un pārnēsāt, izmantojot ērtu rokturi. 

Tomēr vajadzētu pārdomāt, vai lietoti ratiņi ir droši tavam bērniņam? Pirms apsver to, vai izvēlēties šādu variantu, tev vajadzētu pārbaudīt vairākas lietas. Pievērs uzmanību rāmim – tam nedrīkst būt bojājumi, iespiedumi vai plaisas. Vai rāmī ir kādas asas malas, stūri vai detaļas? Vai riteņi strādā kvalitatīvi un nav bojāti? Vai asis ir taisnas? Vai bremzes darbojas kvalitatīvi?

Daudziem ratiņu modeļiem mūsdienās komplektā ietilpst arī rotaļlietu nodalījums un krūzes turētājs. Tas ļauj iegādāties kafiju vai tēju, un paņemt to līdzi, pastaigājoties ar mazuli. Zem sēdekļa vajadzētu būt ietilpīgam mantu nodalījumam. Tur varēsi salikt svarīgākās lietas, kurām jābūt līdzi – autiņbiksītēm, drēbītēm, salvetēm utt.

Ir ratiņi, uz kuru roktura ir īpaša somiņa, kas paredzēta telefonam, atslēgām, našķiem un citām nelielām lietām. Turklāt rokturi parasti ir regulējami, lai vari tos pielāgot savam augumam. Neviens taču nevēlas stumt ratiņus ar salīkušu muguru, vai ne?

Ir dažādi ratu dizaini un veidi. Tu pat vari iegādāties tādus, kuros iespējams pārvadāt vairāk nekā vienu bērnu. Tāpat ir pieejami ratiņi sportam, lai māmiņas vai tēti varētu paņemt savu mazuli līdzi, dodoties skriet. Izvēlies to veidu, kas padarīs tavu un mazuļa ikdienu vienkāršāku! Lai izdodas!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)