Banner 980x90

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" remontēs trīs lokomotīves Polijas uzņēmumam

Rīga, 15.febr., LETA. Vilcienu remontētāja "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" konkursā ieguvusi tiesības veikt trīs "TEM2" lokomotīvju kapitālo remontu un modernizāciju pēc Polijas uzņēmuma "PKP Linia Hutnicza Szerokotorowa spóùka" pasūtījuma, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Tostarp februārī "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca" saņēmusi pirmo no trim "TEM2" (SM48) lokomotīvēm.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" pārstāvji norāda, ka 2017.gada janvārī Polijas uzņēmuma eksperti veica rūpnīcas auditu, kas ļāva pārliecināties par rūpnīcas tehnoloģiskajām iespējām un ražošanas procesu atbilstību mūsdienu prasībām. Kompānijas pārstāvji arī atzīmē, ka pēdējo gadu laikā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu rūpnīcā ir investēti vairāki miljoni eiro.

"Lai gan lokomotīvju kapitālais remonts ir pirmais kopīgais projekts ar Polijas uzņēmumu, jau šobrīd noris sarunas par turpmāko sadarbību, kuras ietvaros plānots būtiski kāpināt gan dzelzceļa ritošā sastāva remontu apjomu, gan attīstīt citus ar dzelzceļa infrastruktūru saistītus projektus," piebilst "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" pārstāvji.

"PKP Linia Hutnicza Szerokotorowa spóùka" ir lielākais dzelzceļa infrastruktūras uzturētājs Polijā.

Jau vēstīts, ka "Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" koncerns 2016.gada deviņos mēnešos strādāja ar 11,195 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,4% vairāk nekā 2015.gada attiecīgajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi pieauga par 54,7% un sasniedza 2,491 miljonu eiro.

"Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas" lielāko īpašnieku vidū ir Igaunijas uzņēmums "Skinest Rail" - 47,97%, kā arī Krievijas transporta kompānijas "Severstaļtrans" uzņēmumu grupā ietilpstošais Igaunijas uzņēmums "Spacecom", kam pieder 25,27%. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)