Banner 980x90

Zinātnieku naktī Daugavpils Universitātē iepazīs "Retro zinātni"

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Nākamnedēļ, 30.septembrī, no plkst.17 līdz 22 Daugavpils Universitātē (DU) norisināsies Zinātnieku nakts "Retro zinātne" pasākumi, aģentūru LETA informēja DU sabiedrisko attiecību menedžere Zaiga Lāce.

Šogad DU svin savu 95.gadskārtu, un Zinātnieku nakts tēma "Retro zinātne" nav izvēlēta nejauši. Pasākuma gaitā būs iespēja iepazīties ar DU izmantojamo tehnoloģiju attīstības ceļu dažādās zinātņu nozarēs. Mūsdienās - tehnoloģiju laikmetā - bērni un jaunieši pat nevar iedomāties, ka tikai pirms nepilniem 25 gadiem mobilais telefons Latvijā bija kaut kas īpašs. To pašu var attiecināt arī uz zinātnisko aprīkojumu un zinātnes attīstību kopumā.

Zinātnieku naktī būs iespēja "aizceļot pagātnē", apskatot, ar kādām tehnoloģijām, kādi un kā tika veikti pētījumi dabaszinātnēs, humanitārajās un sociālajās zinātnēs 20.gadsimtā un kā tas ir 21.gadsimta sākumā. Interesentiem būs iespēja apmeklēt demonstrējumus, darbnīcas, izstādes, satikties ar alķīmiķi, piedalīties spēlēs, konkursos, viktorīnās, ieskatīties observatorijas noslēpumos un iegūt jaunas zināšanas.

Zinātnieku nakti Daugavpilī organizē DU un Dabas izpētes un vides izglītības centrs sadarbībā ar atbalstītājiem.

Šogad, 30.septembrī, ikgadējais Zinātnieku nakts pasākums vienlaikus notiks astoņās pilsētās - Rīgā, Salaspilī, Jelgavā, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī un Valmierā.

Zinātnieku nakts ir Eiropas mēroga pasākums, kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra sadarbībā ar Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem un muzejiem. Ar šo pasākumu Latvija iekļaujas to daudzo Eiropas valstu - Eiropas Zinātnieku nakts organizētāju - skaitā, kuras septembra nogalē organizē dažādus pasākumus vairāk nekā 200 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus un ļautu ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)