Banner 980x90

Virsstundu skaita palielināšana ļautu Daugavpils slimnīcai nodrošināt vidējo un jaunāko medicīnisko personālu

Rīga, 6.dec., LETA. Palielinot pieļaujamo virsstundu skaitu ārstniecības personām, gandrīz tiktu atrisināta problēma ar vidējā un jaunākā medicīniskā personāla nepieciešamā noslogojuma nodrošināšanu, aģentūrai LETA pauda SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" galvenais ekonomists Grigorijs Semjonovs.

Slimnīcā atzina, ka gadījumā, ja grozījumi saistībā ar virsstundu palielināšanu tiks veikti, kopējā situācija veselības nozarē uzlabosies. Proti, Daugavpils reģionālā slimnīca gandrīz pilnībā, izņemot ārkārtējas situācijas, tiktu atrisināta problēma ar vidējā un jaunākā medicīniskā personāla nepieciešamā noslogojuma nodrošināšanu. Semjonovs pauda, ka izmaiņas uzlabotu arī ārstu pieejamības jautājumu.

Taču, pēc slimnīcas pārstāvja teiktā, ņemot vērā darbinieku trūkumu, joprojām būs apdraudēta slimnīcas spēja nodrošināt nepieciešamo anesteziologu, neirologu, kardiologu, ginekologu, pediatru, neonatologu, ķirurgu un traumatologu noslogojumu neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas ietvaros.

Kā ziņots, trešdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti bez plašām diskusijām lēma izskatīšanai pirmajā lasījumā virzīt grozījumus Ārstniecības likumā, kas paredz pieļaujamo virsstundu palielināšanu ārstniecības personām.

Patlaban priekšlikums paredz divas reizes lielāku virsstundu skaitu, nekā to paredz Darba likums, proti, 16 stundas. Šis priekšlikums gan vēl tiks precizēts, jo, kā norādīja, deputāte, veselības ministre Anda Čakša (ZZS), patlaban ir bažas no Labklājības ministrijas (LM), ka šāds virsstundu apmērs ir pārāk liels, tāpēc Veselības ministrija vēl konsultēsies ar slimnīcu vadītājiem un LM, lai rastu labāko risinājumu.

Vienlaikus trešdien komisija lēma, ka nākamnedēļ parlamenta plenārsēdē tiks skatīts arī priekšlikums papildināt Veselības aprūpes finansēšanas likuma pārejas noteikumus, nosakot valdībai uzdevumu rast finansējumu mediķu atalgojuma palielināšanai turpmākos trīs gadus par vidēji 20%.

Abiem grozījumiem noteikta steidzamība, kas nozīmē, ka tie tiks skatīti tikai divos lasījumos.

Nākamās nedēļas plenārsēdē grozījumi Ārstniecības likumā tiks skatīti pirmajā lasījumā, bet grozījumi Veselības aprūpes finansēšanas likumā gan pirmajā, gan otrajā lasījumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)