Banner 980x90

Vienojas turpināt UNESCO LNK un Daugavpils Universitātes sadarbību

Daugavpils24.lv
Daugavpils24.lv
Daugavpils Universitāte (DU) un UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) vienojās turpināt sadarbību izglītības jomā, lai veicinātu sabiedrības ilgtspējīgu attīstību, kā arī apņēmās kopīgi īstenot aktivitātes UNESCO dabas zinātņu programmās.

Kā aģentūru LETA informēja UNESCO LNK, DU parakstīta vienošanās par sadarbību ANO Ilgtspējīgās attīstības mērķu un UNESCO Globālās rīcības programmas "Izglītība ilgtspējīgai attīstībai" īstenošanā Latvijā.

Līgumā DU apņemas turpināt darbu pie pedagogu izglītības un tālākizglītības pārorientēšanas uz ilgtspējīgu attīstību, veikt pedagoģiskos pētījumus visos līmeņos ar mērķi veicināt izglītību ilgtspējīgai attīstībai un sekmēt to plašu pieejamību un izmantošanu izglītības politikas veidošanā un nodrošināt UNESCO katedras skolotāju izglītībā un tālākizglītībā par tradīciju un inovāciju mijiedarbību darbību. Savukārt UNESCO LNK apņemas katedras idejas, izstrādātās programmas un materiālus aprobēt UNESCO Asociēto skolu projekta gaitā.

DU sadarbojas ar UNESCO jau kopš 2013.gada, kad tika izveidota UNESCO katedra. Tās mērķis ir sekmēt integrētu pētniecības, apmācības, informācijas izplatīšanas un dokumentācijas sistēmas izveidi par izglītību ilgtspējīgai attīstībai (IIA) un pētījumus IIA atbalstam. Tādējādi tiek veicināta sadarbība starp augsta līmeņa starptautiski atzītiem pētniekiem un mācībspēkiem Universitātē un citās institūcijās Latvijā un Eiropā, kā arī citos pasaules reģionos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)