Banner 980x90

Valsts pārbaudes darbu rezultāti Daugavpilī ir labāki nekā vidēji valstī kopumā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Kā skaidroja Izglītības pārvaldē, valsts mērogā krītas zināšanu līmenis matemātikā, to parādīja eksāmenu rezultāti, bet Daugavpils skolēni ar zināšanām priecē, uzlabojas rādītāji angļu valodā un latviešu valodā, pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informē Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Šogad Daugavpilī valsts pārbaudījumos 12.klasei angļu valodā vidējo valsts līmeni izdevās pārsniegt 7 pilsētas skolām. Bet arī pārējās, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, savu līmeni ir cēlušas.

Latviešu valoda Daugavpilī ir viens no grūtākajiem eksāmeniem, bet neskatoties uz to valsts vidējo līmeni pārsniedza 5 skolas.

Matemātikas eksāmenā Daugavpils skolēniem ir labi rādītāji, lielākā daļa skolu ir pārsniegušas vidējo līmeni valstī, īpaši jāizceļ Krievu vidusskola- licejs, 3.vsk. Valsts ģimnāzija. Daugavpilī matemātikā ir labs zināšanu līmenis, ņemot vērā bēdīgo situāciju Latvijas mērogā. Grūtāk gāja profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem. Priecē arī 9.klases eksāmenu rezultāti latviešu valodā.

Pēdējo gadu laikā zināšanu līmenis ļoti strauji paaugstinās. Dominē C2, C1, B2 līmeņi, kas garantē skolēniem veiksmīgas mācības vidusskolā. Šogad ar ministru prezidenta Goda rakstiem apbalvoti 63 12.klašu skolēni. Apbalvojumus saņēma izlaidumu laikā. 36 skolēni paliks uz atkārtotu mācību gadu, kas ir mazāk nekā iepriekšējā mācību gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)