Banner 980x90

Vai vērts investēt naudu savā izglītībā?

Sabiedrībā bieži dzirdam diskusijas par to, kā kur un cik daudz ieguldīt. Cilvēki iegulda pensiju fondos, krājkontos, akcijās un citur. Taču, protams, investīcijas var izpausties ne tikai naudas izteiksmē, bet arī kā ieguldītais laiks un pūles. Labākais mērķis, kurā varam ieguldīt savus finanšu līdzekļus, cerības un laiku, noteikti esam mēs paši un mūsu izglītība. Zināšanas ir spēcīgs instruments, kas paver plašākas iespējas karjerā un citās jomās. Plašāk par to, kādēļ vērts ieguldīt naudu savā izglītībā, lasiet turpinājumā.
Koledžas izglītība vai bakalaura grāds
Gadu gaitā izpratne par dažādu līmeņu izglītības nozīmi un nepieciešamību sabiedrībā mainās, taču visos laikos koledžas un bakalaura izglītība ir tikusi uzskatīta par sava veida pamatu, kas pēc vidusskolas pabeigšanas būtu jāsasniedz teju ikvienam. Šī līmeņa izglītība nepieciešama ne tikai sevis attīstīšanai, bet arī darba iegūšanai, jo, pavērojot prasības sludinājumos, lielākajā daļā vismaz vidēji un labi atalgoto profesiju kā minimālā prasība ir vismaz bakalaura grāds konkrētajā zinātnē. Lai arī pie mums daudzās studiju programmās ir iespējams studēt par valsts finansējumu jeb tā saucamajā "budžeta grupā", ir pietiekami daudz profesiju, kas jāapgūst par pašu līdzekļiem. 

Lai iegūtu augstāko izglītību par maksu, iespējas ir dažādas. Ir studenti, kas jau pirmajā kursā dodas strādāt un balansē starp darbu un skolu, lai segtu studiju maksu. Tad, protams, ir arī tādi gadījumi, kad cilvēki paši apmaksā mācības no saviem iekrājumiem. Un, visbeidzot, lai studētu universitātē, tiek izmantoti arī kredīti. Par spīti tam, ka cilvēki pret kredītsaistībām attiecas dažādi, izglītības iegūšana ir pietiekami nopietns un svarīgs iemesls, lai tiktu noformēts aizdevums. Turklāt mūsdienās vairs nav nepieciešams doties uz banku, lai saņemtu nepieciešamos līdzekļus studijām, jo noderēt var arī izdevīgs kredīts internetā

Maģistra un doktora grāds
Kā jau minējām, bakalaura grāds vai koledžas izglītība mūsdienās tiek dēvēta par sava veida normu, kā rezultātā, lai izceltos uz citu fona, ar šo līmeni var arī nepietikt. Viens no vienkāršākajiem risinājumiem ir augstākas izglītības iegūšana, kas šajā gadījumā ir maģistra vai pat doktora grāds. 

Ja uzskatāt, ka nozarē, kurā esat ieguvuši bakalaura grādu, konkurence ir pārāk sīva un ir nepieciešams augstāks grāds, maģistra vai doktora līmeņa izglītības iegūšana noteikti varētu būt labs ieguldījums, ja esat pārliecināti, ka tā varētu Jums palīdzēt iegūt labāku darbu vai sniegt plašākas iespējas karjeras attīstībai. 

Online kursi
Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, mūsdienās tie, kuriem nav iespēju vai laika apmeklēt universitāti klātienē, var apgūt dažādus kursus online jeb tiešsaistē. Tiesa, jāņem vērā, ka vairums kursu ir pieejami angļu valodā, taču, ja Jums tā nesagādā problēmas, iespēju ir ļoti daudz, sākot no programmēšanas, beidzot ar dizainu, mūziku, bioloģiju, grāmatvedību, psiholoģiju un dažādām citām jomām. Kursi veidoti tā, lai cilvēki varētu sekot līdzi mācību vielai, kā arī pildīt dažādus uzdevumus, kas palīdz labāk izprast daudzveidīgas tēmas. 

Liela daļa kursu ir bez maksas, taču, lai pēc gala eksāmena kārtošanas iegūtu sertifikātu, kas apstiprina iegūto izglītību, nereti ir jāmaksā, taču bieži vien šie izdevumi ir krietni zemāki, salīdzinot ar tiem, kādi jāsedz, studējot pilna laika vai nepilna laika programmās universitātē. 
Turklāt tiešsaistes kursi ir arī laba izvēle tiem, kas vēlas apgūt specifiskas zināšanas kādā jomā, piemēram, digitālajā mārketingā un citur, taču nav ieinteresēti mācīties universitātē vairāku gadu garumā.

Jebkura izglītība, kursi un apmācības ir vērtīgs ieguldījums sevis attīstībā, ko neviens Jums nevar atņemt. Noteikti izmantojiet iespēju pilnveidoties, kad vien varat. Lai veicas!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)