Banner 980x90

Tiesa noraida trīs darba laikā alkohola reibumā pieķerto robežsargu pieteikumu par nepamatotu atvaļināšanu

Rīga, 9.sept., LETA. Administratīvās rajona tiesas Rēzeknes tiesu nams lēmis noraidīt pieteikumu, ar kuru robežsargi Aigars Leonovičs, Edgars Surmovičs un Ilgonis Valainis, kuri darbu zaudējuši, jo darba vietā atradušies, būdami alkohola reibumā, apstrīdējuši savu atvaļināšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

Bijušo amatpersonu pieteikums tiesā izskatīts jau augustā, bet nolēmums paziņots šodien. Tiesas pārstāve Ināra Laputjova skaidroja, ka pieteikums tiesā ir noraidīts.

Robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone iepriekš klāstīja, ka pagājušā gada novembrī vienā no Valsts robežsardzes struktūrvienībām veikta robežnorīkojuma neplānotā pārbaude, kuras gaitā radās aizdomas, ka trīs robežsargi dienesta pienākumu izpildes vietā un laikā atrodas alkohola ietekmē. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumos "Alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmes pārbaudes kārtība" noteiktajai kārtībai, viņi nogādāti medicīnas iestādē medicīniskās pārbaudes veikšanai alkohola ietekmes noteikšanai, kur konstatēts alkohola reibums.

"Atrašanās dienestā alkohola ietekmes stāvoklī ir rupjš disciplinārpārkāpums, kā arī gan Valsts robežsardzes, gan valsts pārvaldes kopumā prestižu graujoša rīcība, tādējādi par šāda rakstura disciplinārpārkāpumiem tiek piemērots bargākais disciplinārsods - atvaļināšana no dienesta," skaidroja Pētersone.

Šāds sods piemērots arī šajā reizē, un visi trīs no dienesta atvaļināti.

Atvaļinātās amatpersonas Valsts robežsardzes lēmumu par disciplinārsoda - atvaļināšana no dienesta - piemērošanu pārsūdzējušas tiesā.

Publiski pieejamās valsts amatpersonu deklarācijas liecina, ka Leonovičs, Surmovičs un Valainis atvaļināšanas brīdi bijuši robežsardzes inspektori.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)