Banner 980x90

Šuņu ezera pludmalē veic labiekārtošanas darbus

Foto no video
Foto no video

Daugavpils pašvaldība jau ne pirmo gadu nodarbojas ar pilsētas ūdenskrātuvju  piekrastes teritoriju iekārtošanu, bet ar vislielāko intensitāti šie darbi tiek veikti no 2014.gada.

Kā pilsētas informācijas portālam Daugavpils24.lv pavēstīja Daugavpils pilsētas pašvaldībā, pilsētnieki redz kā pakāpeniski pārvēršas apkārtnes ezeru un upju krasti.

Pašreiz pienācīgi tiek sakārtota Šuņu ezera pludmale, kura atrodas aiz bijušās skolas  Forštates mikrorajonā. Saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem pašvaldības pasūtījumu ieguva Daugavpils firma "Lagron", kura piedāvāja vismazāko summu.

Krasts tiks attīrīts no aizaugušām niedrēm, pludmales teritorija palielināta līdz 2 800 kv. metriem, bet nākošgad  tiks ierīkots volejbola laukums un  veikti labiekārtošanas darbi. Jau attīrīta viena krasta daļa, tāpat izskatīsies arī pārējā teritorija.

Lai nokļūtu pie aizaugumiem attālāk no krasta, celtnieki izmanto pontonu. Celiņu, kurš ved uz atpūtas zonu, noklās ar granti, bet autostāvvietu izvietos tālāk no pludmales. Bijušās skolas tukšā ēka ir pilsētas pašvaldības īpašums.

Perspektīvā tiek plānots to pārdot vai atdot nomā, bet speciālisti jau šodien apspriež iespēju apbraukt ēku, lai atpūtnieki netraucēti varētu nokļūt pludmalē. Viens no variantiem – likt celiņu mazliet tālāk, apejot ēku. Pagaidām atpūtnieki izmantos esošo, bet atjaunoto ceļu.

Celtniekiem ir paredzēts pabeigt ezera attīrīšanu un veikt visus zemes darbus līdz decembra vidum. 2016.gada pavasarī šeit uzstādīs nepieciešamo aprīkojumu, ieskaitot solus, atkritumu urnas, ģērbtuvi un bio tualeti, lai peldsezonas laikā atpūtnieki justos komfortabli.

Plašāk skatieties TV Daugavpils sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)