Banner 980x90

Šogad Daugavpils skolās mācības sākuši 14 no ārzemēm atgriezušies bērni

Rīga, 19.sept., LETA. Šajā mācību gadā Daugavpils izglītības iestādēs mācības sāka 14 no ārzemēm atgriezušies bērni, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Kopumā pilsētas vispārizglītojošajās skolās mācības sāka 9286 skolēni, kas ir par 11 skolēniem vairāk nekā iepriekšējā mācību gadā, kā arī vairāk, nekā prognozēts pirms mācību gada. Skolēnu pulkam šogad pievienojušies 14 bērni, kas ir atgriezušies no ārzemēm, 100 bērni ir ieradušies Daugavpilī no citām Latvijas pilsētām un pašvaldībām. Pēc izglītības iestāžu ziņām pagājušā mācību gada laikā 75 skolēni izbrauca uz ārzemēm.

Trīs pilsētas skolās skolēnu skaits samazinājies, turpretim četrās - palielinājies. Salīdzinot ar iepriekšējo mācību gadu, samazinājies pirmklasnieku un 10.klašu skolēnu skaits. Proti, 1.klasēs mācās 792 skolēni iepriekšējo 812 vietā, bet 10.klasēs zināšanas iegūs 582 skolēni pretstatā 610 pagājušajā mācību gadā.

Kopā vidusskolas posmā mācās 1824 skolēni, no tiem 360 jeb teju piektdaļa izglītību iegūst neklātienē. Lielākais vidusskolēnu skaits ir Daugavpils 17.vidusskolā, Krievu vidusskolā-licejā un Daugavpils 3. vidusskolā, bet sākumskolas un pamatskolas skolēnu skaita ziņā visbagātākā ir Daugavpils 13.vidusskola.

1922 skolēni jeb piektdaļa no visiem iegūst izglītību latviešu valodā, pārējie - mazākumtautību izglītības programmās, tai skaitā 368 skolēni - poļu valodā. Pašvaldībā skaidroja, ka tās ir tradicionālas skaita proporcijas un izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, nav vērojamas.

Jau ziņots, ka prognozes pirms mācību gada liecināja, ka jaunajā mācību gadā mācības Daugavpils izglītības iestādēs sāks mazāk skolēnu nekā pirms gada. Tika plānots, ka skolās mācīsies 9195 skolēni, kas ir par 80 skolēniem mazāk nekā iepriekšējā mācību gada sākumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)