Banner 980x90

Pieļauj iespēju samazināt valdes locekļu skaitu "Daugavpils satiksmē"

Rīga, 4.dec., LETA. Izvērtējot veiktā audita rezultātus, pašvaldības AS "Daugavpils satiksme" varētu samazināt valdes locekļu skaitu, šodien preses konferencē pieļāva Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Komentējot auditā secināto, uzņēmuma valdes loceklis Romans Savickis klāstīja, ka uzņēmuma vadībai norādīts uz nenozīmīgiem trūkumiem darbā, kas lielākoties esot saistīti ar nepilnībām dokumentos. Trūkumus uzņēmums plāno novērst noteiktajā termiņā.

Vienlaikus Savickis noraidīja žurnālistu rīcībā esošo audita informāciju, ka tieši viņš izdevis rīkojumu veikt dīzeļdegvielas iepirkumu uzņēmuma vajadzībām par 1,3 miljoniem eiro, apejot domes centralizēto iepirkumu nodaļu. Tieši šī iepirkuma veikšanu domes vadība pārmeta Sergejam Blagoveščenskim, kurš līdz novembra sākumam vadīja uzņēmumu kopā ar Savicki un no amata atcelts. Savickis gan apgalvoja, ka audita secinājumus neplāno apstrīdēt oficiāli.

Savukārt vicemērs Prelatovs stāstīja, ka domes vadība gaidīs, kamēr uzņēmums novērsīs norādītos trūkumus, vienlaikus akcentējot, ka domes solis var būt radikāls, samazinot uzņēmuma vadītāju skaitu līdz vienam, kas ļaušot arī ieekonomēt līdzekļus.

Jau vēstīts, ka novembra sākumā "Daugavpils satiksmes" akcionāru sapulcē par uzņēmuma valdes locekli uz laiku iecelts Latgales partiju pārstāvošais Jevģenijs Oļenovs, jo no pašvaldības kapitālsabiedrības valdes locekļa amata atsaukts Blagoveščenskis.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Oļenovs šogad īsu laiku strādājis cita pašvaldības uzņēmuma - AS "Daugavpils siltumtīkli" - valdē. Savulaik viņš vadīja arī pašvaldības SIA "Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums".

Oļenovs 2013.gada pašvaldību vēlēšanās startējis no Latgales partijas. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja informācija liecina, ka Latgales partijai, kas pēdējā laikā zaudējusi vairākus amatus domes komitejās, kopš 2013.gada Oļenovs kopumā ziedojis 3354 eiro.

"Daugavpils satiksmē" turpina strādāt otrs valdes loceklis Savickis.

Savā publiskajā paziņojumā līdzšinējais mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija"), pamatojot izmaiņas uzņēmuma valdē, pauda, ka viņam ir zināmi vairāki gadījumi, kad Blagoveščenska padotie darba laikā atradās alkohola reibumā, bet viņš, lai arī atbildīgs par autobusu satiksmi uzņēmumā, atbilstoši nav reaģējis. Tāpat atlaistais valdes loceklis mēģinājis veikt dīzeļdegvielas iepirkumu uzņēmuma vajadzībām par 1,3 miljoniem eiro, apejot domes centralizēto iepirkumu nodaļu. Uzņēmumā veiktais audits esot atklājis arī vairākus citus pārkāpumus, ko pieļāvis Blagoveščenskis.

Turklāt Blagoveščenskis, lai gan pats esot veicis aprēķinus par uzņēmuma optimizācijas nepieciešamību un darbinieku atlaišanu, publiski aizstāv atlaižamos. "Es to vērtēju kā tīšu pilsētas iedzīvotāju uzmanības novēršanu no uzņēmuma reālajām problēmām un izaicinājumiem," pauda Eigims.

Pats Blagoveščenskis pilsētas mēra pausto sauca par apmelojumiem un izvērtē iespēju vērsties tiesā saistībā ar apmelošanu un cieņas aizskaršanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)