Banner 980x90

Pēc kautiņa slimnīcā miruša vīrieša lietā trim aizdomās turētajiem kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība

Rīga, 7.aug., LETA. Krimināllietā, kurā kāds vīrietis Krāslavā tika piekauts un nākamajā dienā slimnīcā nomira, trim aizdomās turētajiem kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Policija izsaukumu uz kautiņu Krāslavas centrā, netālu no izklaides vietas, saņēmusi 20.jūlija naktī. Cietušo, 1990.gadā dzimušu vīrieti, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi nogādāja Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kur viņš nākamajā dienā nomira.

Belova stāstīja, ka policija saistībā ar notikušo ir ierosinājusi krimināllietu, kurā aizturētas trīs personas - divi nepilngadīgie un 1995.gadā dzimis vīrietis. Visiem kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība.

Divas personas tiek turētas aizdomās pēc Krimināllikuma 125.panta trešās daļas, proti, par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šo noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Trešā persona tiek turēta aizdomās pēc Krimināllikuma 132.panta par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti. Par šādu nodarījumu var sodīt ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Belova sacīja, ka VP līdz šim nav saņemts iesniegums par mediķu profesionālo darbību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)