Banner 980x90

papildināta - Ar Eigima partijas atbalstu par Daugavpils mēru ievēlēts Elksniņš

(Pievienota 6.-8. un 10.rindkopa.)

Rīga, 17.janv., LETA. Ceturtdien Daugavpils mēra amatā ar bijušā domes priekšsēdētāja Riharda Eigima pārstāvētās "Mūsu partijas" atbalstu ievēlēts savulaik no šī amata gāztais Andrejs Elksniņš (S).

Trešais domē pārstāvētais politiskais spēks - Latgales partija - jau iepriekš pauda, ka Eigims un Elksniņš izveidojuši jaunu koalīciju, taču līdz šim neviens no politiķiem neapstiprināja, ka Elksniņu varētu virzīt mēra amatam.

"Saskaņas" deputāts, kurš iepriekš aktīvi aģitējis uz ārkārtas vēlēšanām, nebija vienīgais apstiprināšanai virzītais kandidāts. Viņu amatam virzīja kolēģis Valērijs Kononovs (S), aicinot atmest nesaskaņas un vērtēt to kā "nopietnu soli un piedāvājumu".

Savukārt Latgales partijas deputāts Aivars Broks norādīja, ka, ja jau "Saskaņa" un "Mūsu partija" vienojušās vadīt domi, tad mēra amatam būtu izskatāma arī Eigima kandidatūra, taču Eigims atteicās no savas kandidatūras virzīšanas, un tā balsošanai netika piedāvāta.

Elksniņš amatā ievēlēts ar astoņām balsīm "par", piecām "pret", bet divas balsošanas zīmes bija nederīgas.

Vienu no nederīgajām balsošanas zīmēm iesniedzis Eigims, bet otru deputāts Reinis Joksts (Latgales partija).

Latgales partijas līderis, bijušais mērs Jānis Lāčplēsis aģentūrai LETA apgalvoja, ka Joksta balsošanas zīme bija nederīga, jo sabojāta neuzmanības dēļ.

Lāčplēsis arī uzskata, ka līdz ar Elksniņa ievēlēšanu nekas nemainīsies un pilsētai nepieciešamas atkārtotas vēlēšanas, ko Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija varētu rosināt, jo, viņaprāt, pilsētās turpināsies nelikumīgu lēmumu pieņemšana.

Atbildot uz Broka jautājumiem vēl pirms ievēlēšanas, Elksniņš noliedza, ka ir Krievijas "maigās varas" pārstāvis Daugavpilī, bet jautājumu par Latvijas okupāciju no PSRS un Vācijas puses nosauca par muļķīgu. Vienlaikus, komentējot, vai krievu valodai būtu piešķirams otrās valsts valodas statuss, jaunais mērs pauda, ka vienīgā valsts valoda ir latviešu, taču krievu valodai varētu noteikt reģionālās valodas statusu atsevišķās pašvaldībās, arī Daugavpilī.

Iepriekš Elksniņš Daugavpils domi vadīja no 2017.gada jūnija beigām līdz septembra sākumam.

Kā ziņots, Daugavpils dome kopš 22.novembra strādājusi "bezkoalīcijas stāvoklī" - "Mūsu partijas" saraksta līderis Eigims ir gāzts no mēra amata, par domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām Latgales partijai ir seši deputāti, "Saskaņai" - pieci, bet no "Mūsu partijas" bija ievēlēti četri deputāti. Pirmo koalīciju pēc pašvaldību vēlēšanām veidoja "Saskaņa" un "Mūsu partija" Elksniņa vadībā, taču drīz "Mūsu partija" Elksniņu gāza un izveidoja koalīciju ar Latgales partiju. Arī Eigima vadītajai koalīcijai nebija ilgs mūžs un šoruden tā izjuka.

"Saskaņas" vietējais līderis Elksniņš pēc šīm norisēm aktīvi aģitējis par ārkārtas vēlēšanu rīkošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)