Banner 980x90

Nosacīti notiesā grāmatvedi par sociālās aprūpes centram piederošu 43 765 eiro izkrāpšanu

Rīga, 8.apr., LETA. Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa martā piespriedusi nosacītu cietumsodu kādas Daugavpils novada pašvaldības sociālās aprūpes centra grāmatvedei par centram piederošu 43 765 eiro izkrāpšanu, noskaidroja aģentūra LETA.

Izmantojot uzticību un pielietojot viltu, sastādot nepatiesus grāmatvedības ierakstus, apsūdzētā grāmatvede no 2006.gada veica svešu finanšu līdzekļu pārskaitījumus uz sev piederošo kontu no iestādes norēķinu konta, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Lai veiktu jebkādus finanšu līdzekļu pārskaitījumus, ir nepieciešams izmantot kodu kalkulatoru, kurš bija piešķirts iestādes direktorei, un kurš glabāts viņas darba seifā. Apsūdzētā vairākkārt iekļuva direktores kabinetā un no darba galda neatļauti paņēma seifa atslēgas, atslēdza seifu un ieguva kalkulatoru.

Realizējot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētā kodu kalkulatoru aiznesa uz savu darba kabinetu, kur pieslēdzās iestādes norēķinu kontam un vairākkārt veica iestādei piederošās naudas pārskaitījumus uz sev piederošo norēķinu kontu. Kopumā sieviete pārskaitīja 43 765 eiro.

Tāpat apsūdzētā nolēma veikt noziedzīgi iegūto naudas līdzekļu tālāku pārskaitīšanu uz citu fizisku personu norēķinu kontiem, kas nozīmē, ka viņa legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus.

Tiesa viņai piesprieda brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem, taču notiesāja nosacīti ar pārbaudes laiku uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)