Banner 980x90

Nedēļas laikā par atrašanos uz ledus Daugavpilī izrakstīts 31 pārkāpuma protokols

Rīga, 10.dec., LETA. Nedēļas laikā par aizlieguma atrasties uz ūdenstilpņu ledus pārkāpšanu Daugavpilī izrakstīts 31 protokols, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pirms nedēļas Daugavpils dome izdeva rīkojumu, kas aizliedz atrasties uz ledus pilsētas administratīvajā teritorijā esošajās ūdenstilpēs. Taču pašvaldībā novērojusi, ka daudzus pilsētas iedzīvotājus aizliegums nespēja atturēt no kāpšanas uz vēl pavisam trauslā ledus.

Kamēr aizliegums ir spēkā, tā izpildi kontrolē Daugavpils pašvaldības policija. Pirmās četras dienas pārkāpēji tika brīdināti, bet pēc tam policija sākusi sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolus, un nedēļas laikā izrakstīts 31 protokols. Nosakot sodu, tiks ņemts vērā, vai pārkāpējs ir bijis alkohola reibumā.

Tāpat patrulēšanas laikā konstatēti vairāki gadījumi, kad uz ledus bez pieaugušo uzraudzības atradušies bērni un pusaudži.

Tiklīdz ledus biezums sasniegs drošu atzīmi, aizliegums atrasties uz tā tiks atcelts, uzsvēra pašvaldībā.

Par prasības neievērošanu tiek izteikts brīdinājums vai uzlikts naudas sodu līdz 70 eiro. Savukārt cilvēkiem, kas aizlieguma laikā uz ledus atradīsies alkohola reibumā, draud sods no 15 līdz 100 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)