Banner 980x90

Lietā par vīrieša noduršanu autobusa pieturā Daugavpilī turpinās liecinieku pratināšanu

Rīga, 31.okt., LETA. Daugavpils tiesa, izskatot krimināllietu par vīrieša noduršanu autobusa pieturā Daugavpilī, kurā apsūdzēts 1985.gadā dzimušais iepriekš policijas redzeslokā nonākušais Vladislavs Stepanovs, nākamajā tiesas sēdē paredzējusi liecinieku pratināšanu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Iepriekš lietā uzklausīts cietušais un nopratināti liecinieki, skaidroja Daugavpils tiesas priekšsēdētāja palīdze Aiga Trokša-Traško. Taču krimināllietas iztiesāšanā ir pasludināts pārtraukums. Plānots, ka tiesa lietu turpinās skatīt 6.novembrī no plkst.9.30, turpinot liecinieku pratināšanu. Lietas izskatīšanai paredzēta visa tiesas darba diena.

Jau vēstīts, ka apsūdzība Stepanovam uzrādīta pēc Krimināllikuma 116.panta - par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavība) - un 132.panta - par draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumu. Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Vīriešu starpā iepriekš bijis izcēlies lokāls konflikts. Konkrēti konflikta cēloņi netiek nosaukti, kā arī netiek noliegta iespēja, ka likumpārkāpums pastrādāts personisku motīvu dēļ.

Stepanovs tika aizturēts 4.janvāra vakarā Ogrē sadarbībā ar Valsts policijas Galvenā kriminālpolicijas pārvaldes un pretterorisma vienības "Omega" darbiniekiem.

Tāpat ziņots, ka 3.janvārī Daugavpilī, Cietokšņa ielā sabiedriskā transporta pieturā tika sadurts un no gūtajiem miesas bojājumiem notikuma vietā mira kāds 1984.gadā dzimis vīrietis. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, starp diviem, iespējams, agrāk pazīstamiem vīriešiem bija izcēlies konflikts, kura rezultātā viens no vīriešiem ar nazi sadūris otru.

Daugavpils Pašvaldības policijā aģentūra LETA noskaidroja, ka konflikts neesot bijis ilgstošs un acīmredzams, līdz ar to arī pamanīt to un novērst tiesībsargiem nav bijis iespēju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)