Banner 980x90

Kā gudri pārvaldīt sava auto apdrošināšanas izmaksas?

Ikviens transportlīdzekļa īpašnieks zina, ka transportlīdzeklis rada pamatīgus izdevumus. Viens no neatliekamiem izdevumiem – apdrošināšanas polise. Tas, kāda ir apdrošināšanas polises cena, tiešā mērā atkarīgs no transportlīdzekļa un tā īpašnieka. Diemžēl apdrošināšanas polise nav lēts prieks, un, lai spētu kaut nedaudz ietaupīt, nevajadzētu piekrist pirmajam piedāvājumam. 

Esam apkopojuši dažus ieteikumus, kā gudri pārvaldīt sava auto apdrošināšanas izmaksas!

Apskati un salīdzini vairāku apdrošinātāju piedāvājumu
Nevienam nav noslēpums, ka starp apdrošinātājiem valda sīva konkurence, tādēļ ir vērts apskatīt un salīdzināt vairāku apdrošinātāju piedāvājumu – polises cena dažos gadījumos var pamatīgi atšķirties. Lai atvieglotu salīdzināšanas procesu, mūsdienās izveidoti dažādi OCTA polišu salīdzināšanas rīki – izmanto tos, pavisam ātri un vienkārši atrodot sev izdevīgāko piedāvājumu!

Pārskati un, ja iespējams, samazini apdrošināšanas segumu
Jo lielāks apdrošināšanas segums jeb ekstras, jo augstāka apdrošināšanas polises cena. Katram riskam, pret ko apdrošini savu transportlīdzekli, ir noteikta cena – iespējams, pavisam mierīgi vari iztikt bez kāda no riskiem, par ko pašreiz vēl maksā.

Centies noturēties pēc iespējas augstākā Bonus-malus klasē
Jo zemākā Bonus-malus klasē tu atrodies, jo dārgāka tava transportlīdzekļa apdrošināšanas polise. Ja vēlies ietaupīt, centies noturēties pēc iespējas augstākā Bonus-malus klasē! 

Tava kvalifikācija atkarīga no trīs faktoriem: cik negadījumus esi izraisījis, uz kādu periodu apdrošini transportlīdzekli, cik regulāri iegādājies apdrošināšanas polisi. 

Par to, kā pārbaudīt, kurā Bonus-malus klasē šobrīd esi kvalificēts, vari lasīt šeit.

Centies ar transportlīdzekli pārvietoties pēc iespējas mazāk un uzmanīgāk
Jo mazāk piedalīsies ceļu satiksmē, jo lielāka iespēja, ka neiekļūsi negadījumā. Jo mazāk negadījumu, jo augstāka Bonus-malus klase, jo zemākas apdrošināšanas izmaksas. Piedaloties ceļu satiksmē, esi uzmanīgs – neveic pārgalvīgus manevrus, esi saprotošs un iecietīgs pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. 

Interesējies par atlaidēm
Neviens nav aizliedzis sazināties ar apdrošinātāju un noskaidrot, kāda varētu būt tava transportlīdzekļa apdrošināšanas cena un vai tev pienākas kādas atlaides. Daudzos gadījumos apdrošinātāji nemaz nepiedāvā atlaides, pirms ar viņiem kāds sazinās, tādēļ met kaunu pie malas un izmanto ikvienu iespēju ietaupīt!

Ja iespējams, apvieno dažādus apdrošināšanas pakalpojumus
Ja tavā ģimenē ir vairāki šoferi un katram ir savs transportlīdzeklis un atbilstoši arī apdrošināšanas polise, iespējams, varat visi apvienot savas polises vienā pakalpojumā, samazinot kopējās izmaksas. 

Tāpat ietaupīt vari gadījumā, ja izmanto tādu pakalpojumu kā veselības un/vai nekustamā īpašuma apdrošināšana, apvienojot visas polises vienā kompleksā pakalpojumā. 

Apvienojot dažādus pakalpojumus komplektā, vienmēr jāmaksā mazāk nekā par katru pakalpojumu atsevišķi. Turklāt tādējādi ar vienu šāvienu vari nošaut nevis divus, bet pat trīs zaķus – ietaupīt finanses, nodrošināties pret to, ka aizmirsīsi samaksāt vai aizmirsīsi atjaunot kādu no polisēm.

 

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)