Banner 980x90

Eigims: Gala lēmums par Daugavpils domes mēra kandidātu vēl nav pieņemts

Rīga, 15.janv., LETA. Lai arī ceturtdien, 17.janvārī, domes sēdē paredzēts ievēlēt jaunu Daugavpils mēru un kā iespējamais kandidāts minēts bijušais mērs Andrejs Ekksniņš (S), gala lēmums par to vēl nav pieņemts, aģentūrai LETA apgalvoja novembrī no domes priekšsēdētāja amata gāztais Rihards Eigims ("Mūsu partija").

Bijušais pilsētas mērs pauda, ka "sarunu ir daudz", taču gala lēmums vēl nav pieņemts.

Eigims nekomentēja, vai iespējamais kandidāts ir Elksniņš, piebilstot, ka "mums domē ir 15 deputāti, un tie ir 15 kandidāti".

Arī pats Elksniņš, kurš līdz šim aicināja rīkot pilsētā ārkārtas vēlēšanas, no komentāriem atteicās. Deputāts pauda, ka ārkārtas vēlēšanu neiespējamību līdz šim nodrošināja pārējo domē strādājošo politisko spēku pretestība tām.

Tāpat Elksniņš kārtējo reizi atgādināja, ka "Saskaņa" ar zināmiem nosacījumiem gatava uzņemties Daugavpils vadību.

Jautājums par jaunā mēra ievēlēšanu iekļauts kā pēdējais jautājums kārtējā domes sēdē, kas ceturtdien norisināsies plkst.14. Kā lēmumprojekta ziņotājs darba kārtībā jautājumam norādīts domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks, mēra pienākumu izpildītājs Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Pagājušajā nedēļā atgādinājumu par termiņa ievērošanu attiecībā uz jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanu domei nosūtījusi arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

"TV3 ziņas" pirmdienas vakarā ziņoja, ka Daugavpils dome ceturtdien varētu lemt par Elksniņa apstiprināšanu domes priekšsēdētāja amatā. Lēmumprojektu bez "Saskaņas" varētu atbalstīt Eigima vadītās "Mūsu partijas" pārstāvji, bet pret varētu balsot Jāņa Lāčplēša Latgales partija, kura tādā gadījumā paliktu opozīcijā, vēstīja raidījums.

Elksniņš un Eigims atteikušies komentēt, vai panākta jauna vienošanās par koalīciju Daugavpils domē.

Savukārt Lāčplēsis paudis cerību, ka Daugavpilī tiks rīkotas ārkārtas vēlēšanas. "Mēs neredzam nekādu iespēju šādu priekšlikumu atbalstīt, jo tas noteikti nenāks par labu pilsētas attīstībai. To, ka Elksniņam ar Eigimu notiek sadarbība un ir kaut kādas vienošanās, es pieļauju. Esmu gan pārliecināts, ka šīs vienošanās un turpmāka sadarbību ne pie kā laba nenovedīs, un Daugavpils pilsētas dome tāpat būs atlaista," viņš sacīja.

Kā ziņots, Daugavpils dome kopš 22.novembra strādā "bezkoalīcijas stāvoklī" - "Mūsu partijas" saraksta līderis Eigims ir gāzts no mēra amata, par domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju iecelts Prelatovs, taču viņam nav skaidra divu pārējo partiju - Latgales partijas un "Saskaņas" - atbalsta.

Daugavpils pilsētas domē ir pārstāvētas trīs partijas, no kurām Latgales partijai ir seši deputāti, "Saskaņai" - pieci, bet no "Mūsu partijas" bija ievēlēti četri deputāti. Pirmo koalīciju pēc pašvaldību vēlēšanām veidoja "Saskaņa" un "Mūsu partija" Elksniņa vadībā, taču drīz "Mūsu partija" Elksniņu gāza un izveidoja koalīciju ar Latgales partiju. Arī Eigima vadītajai koalīcijai nebija ilgs mūžs un šoruden tā izjuka.

"Saskaņas" vietējais līderis Elksniņš pēc šīm norisēm aktīvi aģitējis par ārkārtas vēlēšanu rīkošanu.

Pagājušajā nedēļā no Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas vadītājas amata atcelta deputāte Helēna Soldatjonoka, tādējādi Latgales partijai zaudējot pēdējo priekšsēdētāja amatu domes komitejās. Latgales partija paziņoja, ka, Soldatjonokas atcelšana ir izdevīga "Mūsu partijai" un "Saskaņas" deputātiem, kas esot jaunā pilsētas domes koalīcija. Tādējādi partijas ieskatā koalīcija izrēķinoties ar visiem, kas apdraud tās labklājību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)