Banner 980x90

"Daugavpils siltumtīkli" plāno samazināt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu

Daugavpils, 20.apr., LETA. Pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) jaunu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifa projektu, aģentūru LETA informēja uzņēmuma administrācijā.

Tarifa projekts ir aprēķināts saskaņā ar SPRK padomes lēmumu par siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku un paredz nelielu maksas samazinājumu - par 0,3% pie dabasgāzes pašreizējās cenas.

Pašreiz spēkā esošais siltumenerģijas tarifs ir 50,53 eiro par vienu megavatstundu (EUR/MWh) (pie dabasgāzes cenas 23,61 EUR/MWh), tai skaitā: ražošanas tarifs – 38,49 EUR/MWh, pārvades un sadales tarifs - 9,62 EUR/MWh, tirdzniecības tarifs - 0,71 EUR/MWh un akcīzes nodokļa komponente - 1,71 EUR/MWh.

Spēkā esošā tarifa izmaiņas ir saistītas ar siltumenerģijas ražošanas koģenerācijas režīmā apjoma samazinājumu, iepirktās siltumenerģijas apjoma izmaiņām, pārdotās elektroenerģijas daudzuma samazinājumu, kā arī pastāvīgo izmaksu izmaiņām.

Piedāvātais tarifs varētu stāties spēkā no 2018.gada 1.oktobra.

Iepazīties ar tarifa projektā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par siltumenerģijas tarifa projektu lietotājs var AS "Daugavpils siltumtīkli", 18.novembra ielā 4, Daugavpilī, LV5401, darbdienās no plst.9 līdz 12 un no 13 līdz 16.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)