Banner 980x90

Daugavpils patlaban trešā spēcīgākā Latvijas pilsēta

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 13.augustā Vienības laukumā norisinājās sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" Daugavpils posms, kurā pilsētas aizstāvji kopā pacēla 214 790 kg, izvirzot pilsētu patlaban 3.vietā Latvijas pilsētu konkurencē un 1.vietā Latvijas spēcīgākās jauniešu pilsētas vērtējumā.

Kā pilsētas informācijas portālu Daugavpils24.lv informē projekta "Latvijas spēcīgākā pilsēta 2016" preses sekretāre Loreta Vītiņa, ar sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" pirmajām minūtēm bija skaidrs, ka Daugavpils ir nopietni gatavojusies un sasniegs augstu rezultātu.

Daugavpilieši organizēti sastājās rindā, un vispirms savus spēkus svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu rādīja vīri, tad jaunieši un dāmas, bet sacensības atkal noslēdza vīri, lai pēc iespējas vairāk palielinātu pilsētas rezultātu.

Savu pilsētu atbalstīt bija ieradušies 134 daugavpilieši – 24 dāmas, 22 jaunieši un 88 vīri. Daugavpils pārsteidza ar ļoti spēcīgiem jauniešiem, kas ļāva Daugavpilij patlaban ierindoties 1.vietā Latvijas spēcīgākās jauniešu pilsētas kopvērtējumā. Jauniešu līdz 18 gadu vecumam konkurencē spēcīgākais izrādījās Aleksandrs Potapovs, kurš 20 kg svaru stieni uzspieda 218 reizes. Ar šādu rezultātu Aleksandrs ierindojas Latvijas jauniešu topa 3.vietā. Svaru stieni uzspiežot 200 reizes, Daugavpils posmā 2.vietā ierindojās Maksims Ivanovs. Savukārt 3.vietā palika Artūrs Škutāns, kurš svaru stieni uzspieda 139 reizes. Pārsteidzoši, ka septiņi no 22 jauniešiem svaru stieni uzspieda vismaz 100 reizes. 

Dāmu konkurencē spēcīgākā izrādījās Nadežda Medvecka, kura 20 kg svaru stieni uzspieda 101 reizi. 2.vietā ar uzspiestajām 87 reizēm ierindojās Tatjana Špakova, bet 3.vietā palika Julia Sirotina, kura svaru stieni uzspieda 62 reizes.

Ja jaunieši un dāmas mērojās spēkiem 20 kg svaru stieņa spiešanā, tad vīriem svaru stienis svēra 50 kg. Vīru konkurencē sīvā cīņā vislabāko rezultātu uzrādīja Anatolijs Pikša, kurš 50 kg svaru stieni uzspieda 96 reizes. 2.vietā ar 90 uzspiestajām reizēm ierindojās

Dmitrijs Petrikins, bet 3.vietā palika Arturs Kalinka, kurš svaru stieni uzspieda 75 reizes.

Patlaban sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" līderos ar paceltajiem 265 650 kg ir izvirzījusies Valmieras pilsēta. Aiz Valmieras 2.vietu ieņem Bauska, kas 6.augustā pacēla 255 440 kg, bet 3.vietā ar paceltajiem 214 790 kg ierindojas Daugavpils. 27.augustā Ape un Jelgava centīsies pārspēt līdz šim uzrādītos pilsētu rezultātus un individuālos rekordus, iesaistoties cīņā par Latvijas spēcīgākās pilsētas titulu.
Projektu "Latvijas spēcīgākā pilsēta" atbalsta Latvijas Sporta federāciju pārvalde kā sabiedriski nozīmīgu tautas sporta projektu.

Plašāka informācija par sacensību noteikumiem un iepriekšējo posmu rezultātiem pieejama "Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016" mājas lapā www.specigakapilseta.lv.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)