Banner 980x90

Daugavpils Kultūras pils renovācijas darbu pabeigšanai papildus nepieciešami 410 103 eiro

Daugavpils, 11.janv., LETA. Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstītā Daugavpils Kultūras pils renovācijas projektu Īstenošanas gaitā ir radusies nepieciešamība pēc 410 103 eiro papildus finansējuma, aģentūru LETA informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Nepieciešamība pēc papildus finansējuma ir radusies papildus darbu dēļ.

Projekts "Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils Kultūras pilī" tika akceptēts 2015.gada novembrī, būvprojektu izstrādāja SIA "Rem Pro", darbus veic SIA "Lagron". Projekta kopējais finansējums ir 2 747 763 eiro, no kuriem 1 795 627 eiro - ERAF finansējums.

Projektā paredzēta Daugavpils Kultūras pils fasādes siltināšana, logu un durvju nomaiņa, ventilācijas un apkures sistēmu rekonstrukcija, kā arī apgaismojuma nomaiņa. Patlaban darbi ir izpildīti par 75%.

Pērn Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta inspektori, apsekojot ēku, atklāja, ka daudzas telpas neatbilst ugunsdrošības prasībām, tāpēc radās nepieciešamība pēc papildus darbiem, kas izraisījusi projekta sadārdzināšanos.

Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka telpu neatbilstība ugunsdrošības prasībām radusies ugunsdrošības prasībās ieviesto grozījumu dēļ.

Papildus finansējums ir nepieciešams ugunsdzēsības sistēmas pārbūvei, avārijas apgaismoja ierīkošanai, ugunsdrošu durvju uzstādīšanai, ugunsdzēsības sūkņu ierīkošanai, kā arī dažādiem citiem darbiem.

Iepirkumā par papildus darbiem uzvarējusi SIA "Lagron". Papildus darbu izmaksas ir 410 103 eiro.

Pašvaldības deputāti uzskata, ka darbi Kultūras pilī būtu mērķtiecīgi jāpabeidz, jo objekta attīstībā ir ieguldīti lieli līdzekļi arī citu Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstītos projektos, tai skaitā koncertzāles rekonstrukcijā.

Jautājuma par papildus finansējuma piešķiršanu Daugavpils Kultūras pils energoefektivitātes paaugstināšanas projektam nolemts virzīt skatīšanai Budžeta komisijā un Finanšu komitejā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)