Banner 980x90

Daugavpils domnieki vēl pirms svētkiem lems par Futbola skolas pagaidu direktora atcelšanu

Rīga, 16.nov., LETA. Šodien plkst.16.30 izsludināta Daugavpils domes ārkārtas sēde, kurā domes deputāti lems par Futbola skolas pagaidu vadītāja Aleksandra Vlasova atcelšanu, aģentūra LETA uzzināja domē.

Sēdē plānots skatīt deputāta Andreja Elksniņa (S) pieprasījumu par domes priekšsēdētāja Riharda Eigima ("Mūsu partija") 9.novembra rīkojuma atcelšanu. Rīkojums paredz uz laiku, kamēr no pienākumu pildīšanas atcelts skolas vadītājs Nauris Mackevičs, šajā amatā iecelt Vlasovu.

Jau vēstīts, ka Daugavpils domē no "Saskaņas" ievēlētie deputāti iesnieguši domē pieprasījumu par ārkārtas domes sasaukšanu, lai varētu lemt par Daugavpils Futbola skolas direktora pienākumu izpildītāja Vlasova atcelšanu no amata, ceturtdien domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē paziņoja deputāti.

Domes deputāts Elksniņš skaidroja, ka politiskā spēka pārstāvji pieprasa sasaukt ārkārtas domes sēdi, lai atceltu pilsētas mēra Eigima rīkojumu par Vlasova iecelšanu, jo, viņaprāt, šāds lēmums nav izvērtēts un finansiāli pamatots, jo skolā ir direktora vietnieks, kurš dienesta pārbaudes laikā varētu aizvietot Mackeviču, un pašvaldībai nerastos papildu izdevumi. Turklāt jādomā arī par izglītības iestādes reputāciju, jo tās vadībā pašlaik ir cilvēks, kas savulaik bija saistīts ar spēļu sarunāšanas skandāliem. Turklāt deputāts esot redzējis, ka skolā atrodas nepiederošas personas, kuriem Vlasovs ļauj izskatīt darbinieku un audzēkņu personīgās lietas.

Arī vairāki Latgales partijas deputāti komitejas sēdē pauda pārliecību, ka Vlasovs nav piemērots amatam, tāpēc aicina domes priekšsēdētāju atcelt savu rīkojumu. Ja tas netiks darīts, ārkārtas sēdē partiju pārstāvošie deputāti varētu atbalstīt "Saskaņas" priekšlikumu.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā no amata uz dienesta pārbaudes laiku tika atstādināts Daugavpils Futbola skolas direktors Mackevičs, jo pašvaldībai radušās aizdomas par darbībām, kas saistītas ar iespējamiem daudzkārtējiem finanšu pārkāpumiem.

Pamatojot Mackeviča atstādināšanu, Daugavpils pašvaldībā skaidroja, ka pēdējo divu gadu laikā direktora darbību rezultātā Daugavpils pašvaldības budžetam, iespējams, nodarīts materiālais kaitējums. Visu apstākļu noskaidrošanai un pārbaudei un pašvaldības budžetam iespējamā nodarītā kaitējuma noteikšanai Mackevičs no amata pienākumu pildīšanas bez darba algas saglabāšanas atstādināts no 9.novembra līdz 8.janvārim.

Skolas audzēkņu vecāki un arī pilsētas treneri savās domei adresētajās vēstulēs iestājas pret izglītības iestādes direktora atstādināšanu, turklāt aicina nepieļaut, ka skolu pašlaik vada Vlasovs. Vecāki vēstulē izsaka savu neizpratni un sašutumu par domes darbībām, atstādinot Mackeviču, un pauž, ka viņš savus pienākumus skolā pildījis augstā līmenī.

Izglītības iestāde dibināta 2016.gadā kā profesionālās ievirzes sporta izglītības iestāde "Futbola centrs Daugavpils", bet šogad nosaukums mainīts uz Daugavpils Futbola skolu. Pašlaik skolā mācās 455 bērni 32 mācību-treniņu grupās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)