Banner 980x90

Daugavpils domes sociālo komiteju atkal vadīs Elksniņa kritizētā Soldatenoka

Rīga, 18.jūl., LETA. Par Daugavpils domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāju atkal ievēlēta Latgales partiju pārstāvošā Helēna Soldatjonoka, kuru iepriekš pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S) tika kritizējis, aģentūra LETA uzzināja domē.

Soldatjonoka no amata tika atcelta janvāra vidū, kad domē notika aktīva varas pārdale. Toreiz mērs apgalvoja, ka Soldatjonoka neesot īstenojusi jaunas poliklīnikas un pansionāta būvniecību, turklāt lielu ažiotāžu sabiedrībā izsaukusi cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem izmitināšana Križu mikrorajonā. Elksniņš arī atrunājās, ka lēmumu par komitejas vadību nomaiņu pieņēma komitejas deputāti, nevis viņš.

Pēc deputātes atcelšanas no amata viņas vietu komitejas vadībā ieņēma bijušais pilsētas mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija"), taču jūlija sākumā viņš pēc Elksniņa ierosinājuma atbrīvots no amata.

Šonedēļ par komitejas priekšsēdētāju atkal apstiprināta Soldatjonoka.

Tāpat komitejā nomainīts vadītāja vietnieks. Līdz šim šajā amatā bijis līdzšinējais mēra vietnieks Aivars Zdanovskis ("Mūsu partija"), kurš pēc paša vēlēšanās atteicies no vicemēra amata, bet ceturtdien par komitejas priekšsēdētaja vietnieci ievēlēta mēra partijas pārstāve Nataļja Kožanova.

Komitejā darbojas arī Anatolijs Gržibovskis (S) un Reinis Joksts (Latgales partija).

Saskaņā ar Zdanovska nedēļas vidū pausto, domē tiek veidota 14 deputātu koalīcija, kurā netikšot iekļauts vien Eigims. "Mūsu partijai" un Latgales partijai jaunajā koalīcijā esot atvēlēta pa vienai mēra vietnieka vietai.

Gan Zdanovskis, gan cits pilsētas mēra vietnieks Igors Prelatovs pārstāv "Mūsu partiju", un viņiem ticis dots laiks "pārdomāt savu nākotni". Lai citi deputāti nenonāktu neērtā situācijā, kad vajadzētu balsot par kāda no abiem atbrīvošanu, Zdanovskis nolēmis amatu atstāt pēc paša vēlēšanās.

Kā otru iemeslu savam lēmumam viņš minēja arī "Mūsu partijas" pārstāvju atlaišanu no pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)